Disponibilizari pe hartie in invatamantul clujean: 514 posturi reduse, niciun concediat

 

Inspectoratul Scolar Judetean reduce pana in septembrie 514 posturi din scolile din judetul Cluj, dar nu da afara pe nimeni.

 

In aceasta saptamana, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) s-a intalnit cu conducerile unitatilor de invatamant din judet. A fost discutata problema reducerilor de posturi, anuntate inca din primavara.  

 

"In judet vor fi desfiintate 514 posturi, dar nu am primit nicio instiintare din partea directorilor de scoli cum ca ar va fi dat cineva afara. Daca se va ajunge la asa ceva, in luna august, cei care vor fi disponibilizati vor primi preaviz, care este de 30 de zile, in cazul functiilor de conducere, si de 15 zile, pentru ceilalti angajati", a declarat pentru Stiri de Cluj Anca Hodorogea, inspectorul general scolar.

 

Ea a precizat ca posturile vor fi reduse prin reorganizarea activitatii in unitatile scolare. "In cazul scolilor comasate, cei care nu si-au mai gasit locul au fost transferati la unitatile in care era deficit de personal", a mai spus Hodorogea. Au fost reduse posturi care nu erau ocupate sau erau ocupate de angajati care au iesit in aceasta vara la pensie, dar si posturi ocupate prin cumul.

 

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC), Lucia Cojocaru, sustine ca toate posturile au fost reduse prin reorganizarea unitatilor de invatamant. "Au fost multe situatii de cumul sau pensionari care au permis reducerea posturilor fara sa trebuiasca sa fie dati oameni afara", a declarat Cojocaru.

 

Potrivit unui raport intocmit de ISJ la inceputul anului, in judet urmeaza sa fie comasate 21 de scoli.

Comentarii Facebook