Directorul Operei Romane din Cluj-Napoca, Rares Trifan, a incasat 25.000 de lei pentru un spectacol, iar angajatii ii cer demisia


Directorul Operei Romane din Cluj, Rares Trifan, a incasat 25.000 de lei dupa ce a regizat spectacolul "Forta Destinului", care a avut premiera la Cluj in stagiunea trecuta.? Sindicatul "Transilvania Art" din institutie reclama modul in care sunt risipiti banii publici.

"Directorul Rares Trifan si-a incheiat un contract de colaborare si a incasat banii fara nici o problema, pe langa salariu. Aceasta este o mare problema la noi, pentru ca sunt adusi regizori externi care sunt platiti cu bani multi, iar cei care apar in spectacole incaseaza pe luna cateva sute de lei", a declarat pentru Stiri de Cluj Mihai Gadea, presedintele Sindicatului "Transilvania Art" din cadrul Operei Nationale din Cluj-Napoca.

Angajatii institutiei s-au intalnit vineri cu ocazia unificarii celor 4 sindicate din cadrul Operei Nationale din Cluj-Napoca. Ei au anuntat ca solicita in mod oficial demisia directorului Rares Trifan, pentru proasta gestiune a banilor institutiei si pentru faptul ca nu le asculta doleantele.

"Aici banii sunt folositi discretionar. Regizorul Mihai Maniutiu, director artistic la Teatrul National din Cluj-Napoca, a pus in scena spectacolul Tosca si a cheltuit 1,8 miliarde de lei vechi, iar incasarile din bilete au adus numai 89 de milioane de lei, adicaq 5 %. Totusi Mihai Maniutiu a incasat 15 mii de euro numai pentru acest spectacol, pe care noi il aveam in repertoriu, dar pe care l-a mai retusat", a mai spus pentru Stiri de Cluj Mihai Gadea.

Sindicalistii vor face un memoriu la Ministerul Culturii, prin care vor cere demisia directorului Rares Trifan, care ii ignora si nici macar nu a venit la intalnirea solicitata de sindicalisti.

Rares Trifan nu a putut fi contactat pe toata durata zilei.

Comentarii Facebook