Directorul IML Cluj, Marius Vartic, este acuzat ca a mers cu masina de serviciu intr-o excursie prin tara - VIDEO / VEZI cum se apara directorul


Directorul IML Cluj, Marius Vartic, este sub tirul acuzatiilor venite din partea angajatilor, care au trimis un memoriu Ministerului Sanatatii. Managerul este acuzat ca nu vine la serviciu si merge in "excursii" prin tara cu masina de serviciu.

Marius Vartic recunoaste ca a facut deplasarea prin tara, care a durat 4 zile si a avut 2.300 de kilometri, dar ca totul a fost in interes de serviciu.

"Sesizand ordinul ministrul de descentralizare a institutiilor de medicina legala, impreuna cu colegii mei de la Iasi, Targu Mures, Bucuresti, Craiova si Timisoara am remarcat faptul ca ordinul ministrului si ordonanta de urgenta 48 contin paragrafe care sunt in neconcordanta cu legea contabilitatii. Pentru acest lucru dupa ce ne-am consultat am ajuns la consluzia ca ar fi util sa facem un material care sa ajunga in timp util pe masa ministrului pentru a fi instiintat despre starea existanta. Ne-am hotarat de comun acord ca subsemnatul sa mearga la Iasi, la Timisoara, la Craiova si ulterior la Bucuresti pentru a depune acest material, pe care l-am inmanat personal ministrului urmand ca si colegii mei sa il semneze. 2.300 de kilometri si non-stop am mers", a declarat directorul Marius Vartic.

Angajatii sustin ca aceasta "efectueza deplasari repetate si inutile 'in interesul serviciului' folosind mijloacele materiale ale institutiei (mijloace de transport, decontarea cheltuielilor, diurne), lipsind nejustificat de la programul zilnic. Spre exemplu, in cursul verii acestui an a efectuat un adevarat tur al tarii, de peste 2000 Km, cu autoturismul institutiei, cu motivatia de-a dreptul puerila de a obtine semnaturi ale conducatorilor celorlalte institute medico-legale cu scopul de a bloca legea Ministerului Sanattii privind descentralizarea sectorului sanitar".

Marius Vartic este acuzat si ca lipseste de la serviciu nejustificat, dar are o explicatie si pentru acest lucru.

"Acuzatiile ca lipsesc de la serviciu le demontez si mentionez ca am avut un accident de circulatie si am beneficiat de concediu de odihna, pe care nu l-am luat anul trecut, si prin aprobarea ministerului, pentru ca orice lipsa a mea de la serviciu este cu aprobarea ministerului Sanatatii. Nu parasesc institutia fara sa instiintez verbal si mai nou, dupa acuzatiile care mi se aduc, las in scris, un inlocuitor care sa opereze atributiile directorului", a spus Marius Vartic.

Directorul IML a lasat sa se inteleaga faptul ca acuzatiile ii vin din partea unor colegi care ii vor functia.

"In opinia mea este o dorinta comuna de a face o treaba buna, dar vazuta prin doua cai: una pe care o abordez eu si una pe care o abordeaza cei care probabil au facut aceasta atentionare. Eu astept si ministerul Sanatatii sa vina raspund la toate acuzatiile, nu am incalcat nicio lege. Nu fac afirmatii, nu vreau sa fiu malitios, dar in istoria acestei instititii au fost unele evenimente care au adus o umbra asupra acestei institutii si pe care am cautat sa o corectez", a mai spus Marius Vartic.

Directorul IML Cluj este acuzat intr-un memoriu care a fost trimis Ministerului Sanatatii ca gestioneaza institutia dupa bunul plac si nu face investitii.

Comentarii Facebook