Directorul Direcției de Protecție a Copilului Cluj, sancționat cu reducerea salariului pe 3 luni

 

Consiliul Județean Cluj, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie, proiectul de hotărâre privind sancționarea disciplinară a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, domnul Claudiu Daniel Tămaș.

 

Decizia forului administrativ județean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, comisie care a propus sancţionarea disciplinară a domnului director Claudiu Daniel Tămaș cu sancţiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

 

Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

 

Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare a domnului director al Claudiu Daniel Tămaș s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contravențională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Județean în Construcții Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun.

 

Totodată, întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 și adresa nr. 2001/26.01.2017)”, precizează reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

Tămaș este acuzat de angajarea fără concurs a 17 persoane și de alte nereguli.

Comentarii Facebook