Directia pentru Protectia Copilului Cluj nu vrea sa le reangajeze pe asistentele din Jucu, acuzate de neglijenta

 

Directia de Asistenta Sociala si pentru protectia Copilului (DGASPC) Cluj a facut recurs impotriva deciziei Tribunalului Cluj, care a admis contestatia depusa de asistentele de la Jucu si care obliga astfel conducerea Directiei sa le reangajeze.

 

"Este vorba clar de neglijenta si vom lupta pana la capat", a declarat Monica Filip, directorul adjunct la Directiei. Aceasta spune ca cele trei asistente nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu, care prevedeau ca trebuie sa supravegheze in permanenta copiii.

 

Celor trei asistente de la Centrul de Plasament Jucu le-au fost desfacute contractele de munca la doua saptamani dupa ce intr-o noapte o tanara de 14 ani din Centru s-a furisat in camera unei colege, de 18 ani, careia i-a scos ochii. Drama s-a petrecut in 8 iunie 2009 si ambele fete sufera de radard mintal.

 

Angajatele Centrului din Jucu au sustinut in instanta ca numarul de angajati nu respecta standardul prevazut de lege. Apararea a aratat ca, potrivit normativelor, trebuia sa fie mai mult de trei angajate care sa supravegheze cei 30 de copii internati.

Comentarii Facebook