”Dinner in the sky” la Cluj-Napoca. Cât va costa să luați masa la 50 de metri înălțime

 

O platformă ce cântărește 5 tone va fi ridicată deasupra Clujului, în Parcul Central, iar clujenii vor putea lua masa la 50 de metri înălțime.

 

Evenimentul este unul caritabil, fiind organizat în cadrul proiectului  Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015. 

 

Macaraua fi montată în fața clădirii Casino, iar acolo va fi ridicată și platforma de 5 tone. Acesta va fi folosită și la evenimentul ”Dinner in the Sky”, care va avea loc în 19 iulie. Atunci, clujenii vor putea lua micul dejun, prânzul sau cina la înălțime.

 

Vom avea 8 ridicări contra cost, a câte 20 de locuri. În prima parte va fi micul dejun, cu 2 urcări, prânzul cu alte două urcări și seara vor fi 4 urcări. Banii vor fi folosiți acordarea unor burse. Micul dejun va costa 69 de euro, prânzul 79 și cina 99 de euro”, a mai spus Răzvan Luca.

 

Donațiile vor merge spre elevi sau studenți, cu performanțe în activitate. Va fi stabilit un juriu care va decide ce cazuri vor fi susținute.

 

Conceptul ”Dinner in the sky” a fost lansat în 2006 la Bruxelles, iar acum s-a extins în 52 de țări. 

 

Ovidiu Barbier, managerul ”Dinner in the sky” România, a spus că acest concept face furori în toată lumea. ”A fost concepută o platformă, pe care s-a gătit în piața centrală din Bruxelles. Afacerea a fost un succes și s-a extins pe plan mondial.

 

Conceptul presupune ridicarea la 50 de metri a unui grup de 22 de peroane, care se asează în scaune similare cu cele de la mașinile de curse și care sunt asigurate. În mijlocul acestei platforme vin artiști, bucătarii, ospătarii și somelierii”, a spus Barbier.

 

La nivel european o cină în aer costă 160 de euro, dar în România se face numai un eveniment public pe an, restul fiind private.

 

Atinge cerul - Reach the Sky

 

”Atinge cerul” este un îndemn pe care ne dorim să îl adresăm împreună către 10 tineri clujeni merituoși, care au performanțe deosebite în activități extra-curiculare. Astfel, după nunta și petrecerea ”din cer”, pe data de 19 iulie, clujenii, companii, locuitori ai orașului sau vizitatori, sunt invitați să ia parte la o masă gourmet într-un cadru cu totul inedit, la 50 de metri înălțime, pe platforma DITS.

 

Astfel, pe data de 19 iulie vor fi organizate 8 ridicări cu platforma “Dinner in the Sky”, contra cost. Cei interesați vor putea alege dintre trei tipuri de experiențe:

 

Breakfast in the Sky – mic-dejun la înălțime, cu o durată de 30 de minute – 69 euro (2 urcări)

Lunch in the Sky – prânz la înălțime, cu o durată de 45 de minute – 79 euro (2 urcări)

Dinner in the Sky – cină la înălțime, cu o durată de o oră și acompaniementul muzical live al Alexandrei Violin - 99 de euro (4 urcări)

 

O parte din veniturile astfel colectate va fi acordată de Federația SHARE Cluj-Napoca sub formă de burse, pentru 10 elevi și studenți. În acest sens se va organiza un concurs cu metodologie clară și o comisie de selecție formată din persoane din mediul preuniversitar, universitar și cel non-formal.

Comentarii Facebook