Dezinsectie, deratizare si combaterea capuselor in Cluj-Napoca, pana vineri, 7 octombrie


Primaria Cluj-Napoca a demarat luni, 3 octombrie, actiuni de combatere a capuselor, de dezinsectie a domeniului public si de deratizare. Actiunea este coordonata de firma SC CORAL IMPEX SRL, conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

"Actiunea de dezinsectie se desfasoara intre orele 22.00 si 5.00. Substantele folosite vor fi: K`OTRHINE EC15 si DETRAL SUPER - insecticid pentru combaterea adultilor si BIOLARKIM 14- insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele mentionate se gasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele Xn (gr. III) respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.
 
Tratamentele pentru combaterea capuselor se realizeaza dupa urmatorul program: dimineata, intre orele 05.00 si 10.00 si seara intre orele 19.00 si 20.00. Acestea se aplica in zonele in care s-au semnalat muscaturi de capuse pe domeniul public, spatii verzi din jurul blocului, parcuri, zone verzi intens circulate sau destinate plimbarii animalelor de companie, locuri de joaca. Substantele folosite pentru aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu sunt toxice pentru cetateni", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Oana Buzatu.
 
Actiunea de deratizare se desfasoara zilnic, intre orele 8.00 si 18.00, iar produsul folosit este FACORAT PASTA – raticid pentru combaterea rozatoarelor, produs care se regaseste in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana de Ministerul Sanatatii si face parte din grupa Xn (gr.III), respectiv Xi (gr.IV) de toxicitate. in caz de ingerare accidentala, antidotul este Vit. K1 si acesta se gaseste la Spitalul de Urgente Cluj.

Primaria recomanda cetatenilor care detin animale de casa, sa nu le lase libere pe domeniul public si sa le supravegheze.

Comentarii Facebook