Dezbatere! Se discută despre benzi dedicate pentru transport pe Bd. 21 decembrie 1989 - str. Memorandumului

 

Clujenii sunt invitați la dezbaterea privind instituirea benzilor dedicate pentru transport pe Bd. 21 decembrie 1989 - str. Memorandumului.

 

Ședinta publica a Comisiei de sistematizare a circulatiei rutiere si pietonale va avea loc miercuri, 8 martie 2017, incepand cu ora 14.00, in Sala de Sticla a Primariei municipiului Cluj-Napoca. In cadrul sedintei se va analiza propunerea de realizare a unei benzi dedicate pentru transportul in comun pe axa E-V, Bd. 21 Decembrie 1989 - str. Memorandumului.

 

Banda dedicată transportului în comun care există acum, pe sensul Memorandumului - Mărăști, ar urma să fie reprodusă și pe celălalt sens. 

 

Experții vor dezbate cum se va circula în zona Sora. Primarul Emil Boc anunța că, în perioada 17-24 noiembrie 2016 și 19-27 ianuarie 2017, au fost adunate date din trafic. ”De exemplu să vedem dacă e nevoie să facem interzicerea virajului la dreapta pe strada Regele Ferdinand când venim de la Sora. Asta este marea provocare. Comisia de monumente nu a acceptat să facem o bandă în plus de la Sora și până la intersecția cu Regele Ferdinand, spunând că se îngustează prea mult trotuarele. Nu putem trece peste acest aviz. Ne-au recomandat două soluții: să interzicem virajul la dreapta de la Sora, în afara transportului în comun, sau, propunerea noastră, ca acest tronson din Mărăști și până în Mănăștur să funcționeze la comun, permițându-se virajul a dreapta”, a spus Emil Boc.

 

În această fază nu se va discuta și despre prelungirea benzilor unice de transport spre Mănăștur. În acest caz lucrurile sunt și mai complicate, pentru că s-a propus, între altele, spre exemplu instituirea unui sens unic pe Moților, pe sensul centru Mănăștur, iar acolo să fie amenajate două benzi unice de transport. 

 

Traficul dinspre Mănăștur ar urma să fie preluat de strada Clincilor. 

Comentarii Facebook