Detalii GREU DE SUPORTAT: Romii l-au lovit pe student în Piața Mărăști și când acesta cerea ÎNDURARE

 

Motivarea arestării petru 29 de zile a fraților Boby Varga (foto) și Călin Varga, care au bătut un student în Piața Mărăști, scoate la lumină detalii șocate și arată cât de violenți sunt cei doi. 

 

Cei doi frați, Boby Varga, 22 de ani, și Călin Varga, 17 ani, ambii din judeţul Bistriţa-Năsăud, au îcercat să își parcheze BMW -ul pe trotuarul din stația de autobuz di Piața Mărăști. Un student de 21 de ani le-a arătat că parcarea este interzisă, moment în care cei doi romi și tatăl acestora au coborât din mașina pentru a-i da o lecție. 

 

Din înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere amplasate la casa de amanet Goldbox din Piața Mărăști rezultă că în data de 16.06.2014, în jurul orei 18.45, inculpații Boby Varga şi Călin Varga, împreună cu martorul Varga Petru staţionează autoturismul marca BMW, cu nr. de înmatriculare BN - 04... în staţia RATUC. Aceştia sunt atenţionaţi de către persoana vătămată R.Ionuț, care aştepta împreună cu martora F.Romina pe trotuarul de lângă marcajul format din linie zig-zag care semnifică interzicerea staţionării vehiculelor, iar pe fondul unei nemulţumiri legate de această observaţie, la momentul 18:45:32, inculpatul Boby Varga îi aplică persoanei vătămate o lovitură cu pumnul drept în zona feţei, determinându-i căderea pentru scurt timp pe asfalt. Persoana vătămată este lovită apoi cu piciorul, în timp ce încerca să se ridice, de către inculpatul Călin Varga, care s-a deplasat la locul altercaţiei, pentru a-i oferi ajutor fratelui său. Acesta împinge cu forţa persoana vătămată, iar în momentul în care victima încearcă să obţină explicaţii de la cei doi agresori, este lovită cu pumnul stâng de către inculpatul Boby Varga în zona feţei, la ora 18:45:41. 

 

La interval de nici două secunde, inculpatul Călin Varga îi aplică persoanei vătămate o lovitură cu pumnul drept, din nou în zona feţei, determinând-o să se retragă doi paşi în spate. În acest moment, în timp ce persoana vătămată îşi ţinea mâna întinsă spre agresori pentru a-i opri să mai exercite violenţe asupra sa, inculpatul Boby Varga loveşte din nou victima cu o lovitură puternică de pumn stâng, în partea dreaptă a feţei”, se arată în sentința prin care cei doi frați au fost arestați preventiv. 

 

În același document, procurorii susțin că agresorii au plecat după ce l-au snopit în bătaie pe student, fără a mai fi interesați de parcarea mașinii. 

 

Victima a fost operată la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială, unde a fost operat. În jurul orei 23.00, tatăl studentului a fost informat despre cele întâmplate și a murit ca urmare a unui infarct. 

 

Studentul Ionuț R. are nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale.

 

Judecătorul a apreciat că ”lăsarea în libertate a inculpaților Boby Varga și Călin Varga ar reprezenta o încurajare a săvârșirii unor fapte similare atât de către inculpați, dar mai ales de către persoane care au această tendință văzând lipsa de fermitate a justiției”.

 

Foto: Facebook

Comentarii Facebook