DETALII cutremurătoare la Tribunalul Cluj: Audieri în cazul studentei omorâte în LIFT acum 14 ani

 

Judecătorii au făcut audieri în cazul studentei omorâte acum 14 ani în scara unui bloc din Mărăști. Cazul a fost dat peste cap de apariția unui etnic rom, la începutul acestui an, care susține că el a comis crima. 

 

În 2001, studenta Andreea Demeter a fost ucisă în liful unui bloc din Mărăști. Un bărbat a lovit-o și i-a furat poșeta. În urma rănilor, tânăra a murit înecată cu propriul sânge. În acest caz a fost deja condamnat un bărbat, Florin Emanuel Bodrog, care a primit 19 ani de închisoare. El a susținut în repetate rânduri că nu este autorul crimei, dar anchetatorii nu l-au crezut. 

 

În ianuarie 2015, și-a făcut apariția Nicolae Pop, care a recunoscut că el a ucis-o pe studenta de 21 de ani. 

 

La Tribunalul Cluj a avut joi, 28 mai, loc un termen de judecată în procesul în care Florin Emanuel Bodrog, bărbatul închis de 14 ani a cerut revizuirea sentinței, după ce a aflat că adevăratul criminal s-a autodenunțat. Bodrog a fost condamnat la 19 ani de închisoare și a depus până acum mai multe cereri de revizuire care vizau redeschiderea procesului, dar judecătorii l-au refuzat de fiecare dată.

 

La acest termen s-a prezentat și Nicolae Pop, care a dat o declarație de martor, el fiind cercetat penal într-un dosar deschis de procurorii clujeni în acest an. Pop a dezvăluit amănunte din seara crimei: a știut că liftul s-a oprit la etajul cinci, deși în presă nu a apărut niciodată acest lucru, a descris victima la fix, cum a arată și cum era îmbrăcată, aspecte nemediatizate.

 

Am ieșit în oral în seara zile de 9 martie 2001 pentru a face rost de bani. Am atacat-o pe fată pentru a face rost de bani să mă duc acasă cu taxiul. Când am ajuns pe strada Aurel Vlaicu, am văzut-o pe Andreea Demeter a cărui nume l-am aflat ulterior din ziare. Când am văzut că merge spre bloc m-am apropiat treptat de ea și am ajuns-o din urmă și când a intrat în lift am intrat după ea. A spus că merge la cinci și atunci am apăsat pe butonul de la cinci. Nu știu ce a fost în mintea mea, dar am decis să îi fur poșeta”, a spus Pop.

 

Victima revenea atunci de la discotecă. ”Când a oprit liftul am prins de geantă și am vrut să fug, dar și ea a tras de geantă. Atunci am lovit-o de mai multe ori cu pumnul în față după care a căzut și s-a lăsat pe jos. Eu am luat geanta și am fugit pe scări”, a mai spus Pop.

 

Nicolae Pop a fugit pe scări, dar și-a pierdut talpa pantofului sport. Nicolae Pop a relatat și acum acel incident și a spus că i-a fost frică să se oprească și să ia talpa cu el. În poșetă a găsit 20 de lei, un ruj, acte și un telefon pe care l-a vândut cu 10-15 lei. El a spus și că în fața blocului erau taximetriști, unul dintre ei fiind martor în procesul primului bărbat condamnat. 

 

Pop a mai afirmat că de frică s-a ascuns în casă câteva săptămâni, dar că a avut remușcări pentru fapta comisă. ”M-am despărțit de concubina cu care am doi copii și din acest fapt, că mi-am pierdut familia, m-am gândit oare cum se simt și părinții fetei pe care am ucis-o. Mi-a fost frică de Dumnezeu”, a afirmat Nicolae Pop, care a spus că nu îl cunoaște pe cel care a fost condamnat pentru crima din 2001, Florin Emanuel Bodrog.

 

La termenul următor se va discuta despre posibilitatea efectuării unor probe ADN, recoltate de la victimă, de la Florin Bodrog și de la cel care a recunoscut crima. ”Mi s-a spus în 2007, la o cerere de revizuire că nu mai există probe ADN de la victimă pentru că au fost consumate. Acum am aflat că se pot face din nou aceste teste”, a adăugat Bodrog.

 

Acest test ar putea să confrunte rezultatele de la testul ADN efectuat la momentul crimei cu cel al rezultatului probelor recoltate de la cel care s-a autodenunțat, Nicolae Pop, scrie evz.ro.

Comentarii Facebook