Descindere la Gherla la o rețea de traficanți de persoane. Torturau copii și îi trimiteau la cerșit



O rețea de infractori care se ocupa cu traficul de persoane a fost destructurată, joi, de procurorii DIICOT în urma unor percheziții domiciliare efectuate în Cluj și Suceava.

Este vorba despre membrii unei retele, tata si fiu, care, prin utilizarea fortei si chiar a torturii, obligau victimele sa cerseasca pentru ca apoi banii sa ajunga la ei. In cauza au fost efectuate doua perchezitii domiciliare pe raza judetului Cluj, la Gherla, si la Campulung Moldovenesc, in Suceava, fiind puse in executare un numar de sase mandate de aducere la DIICOT, scrie informatiata.ro.

Astfel, procurorii au dispus continuarea urmaririi penale fata de suspectii LAZAR GHEORGHE, in varsta de 76 ani, LAZAR PARDALIAN, in varsta de 20 ani, LAZAR TUDOR, in varsta de 42 ani, MOTAN LIVICA, in varsta de 37 ani, LAZAR GHEORGHE zis NOROCEL, in varsta de 31 ani, si LAZAR FLOREA, in varsta de 22 ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, vatamare corporala, tentativa de omor calificat, lovire sau alte violente si exploatarea cersetoriei.

Conform procurorilor, în perioada 2013-2015, suspectii au racolat un numar de 7 victime, dintre care 3 erau minore, profitand de starea vadita de vulnerabilitate in care acestea se aflau, victimele provenind din familii dezorganizate, cu o situatie materiala deosebit de precara, pe care le-au exploatat prin obligare la practicarea cersetoriei in folosul lor.

Victimele erau trimise la cerști în diferite orașe sau comune, în care se organizau piețe și târguri, atat pe raza judetului Suceava, cat si in judetele Cluj, Neamt, Botosani, Arad, Bihor, Iasi, sumele castigate fiind insusite in totalitate de catre traficanti.

Minorii erau amenințați cu bătaia și cu moartea, fiind torturați și înfometați.

Din probatoriul administrat in cauza pana la aceasta data, a rezultat ca suspectul LAZAR GHEORGHE, in perioada cuprinsa intre toamna anului 2011 si inceputul lunii septembrie 2013, profitand de starea de vadita vulnerabilitate, a supus-o unui regim de infometare si de insetare pe victima P. N., adoptand un comportament violent fata de aceasta, prin exercitarea de violente de mare intensitate. Fata era legata de maini si de picioare si apoi lovita cu pumnii, picioarele si cu diferite obiecte contondente, dupa ce mai intai i se punea un calus in gura, pentru ca vecinii sa nu ii auda tipetele. Ea primea de mancare numai resturi adunate de prin gunoaie.

Comentarii Facebook