Depuneri de coroane de flori la Cluj-Napoca de ”Ziua Veteranilor de Război”

 

O ceremonie militară la monumentul „Glorie Ostaşului Român” din Cluj-Napoca a avut loc miercuri dimineața, de la ora 9.30, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. 

 

Anul 2015 este unul special pentru veteranii de război, având în vedere că se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. În programul aniversar sunt incluse alocuţiuni, depuneri de coroane şi jerbe de flori, iar la finalul ceremoniei va avea loc defilarea Gărzii de Onoare şi a Muzicii Militare.

 

Detaşamentul Gărzii de Onoare va fi constituit din militari din cadrul Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”.

 

La activitate, sunt invitaţi să participe toţi cei care vor să-şi exprime, cu această ocazie, sentimentele de respect faţă de cei care ne-au lăsat o ţară liberă şi independentă.

 

Prin Hotărârea de Guvern nr.164/2015, acest an a fost declarat „Anul Veteranilor de Război”. Pe 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. 

 

În garnizoanele din zona de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie “Gemina” vor avea loc ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori dedicate acestui eveniment.

 

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, la nivelul judeţului Cluj, la începutul anului 2015, erau înregistraţi în viaţă: 1 mutilat de război, 6 invalizi de război, 379 veterani de război, 14 văduve de război, 2089 văduve ale veteranilor de război.

Comentarii Facebook