Demisie SURPRIZĂ la TVR Cluj! Orban Katalin, redactorul șef al secției maghiare și soția șefului ICR Budapesta, a demisionat

 

Redactorul șef al Secției Maghiare din TVR Cluj, Orban Katalin, soția angajatului TVR propus de Andrei Marga în funcția de șef al ICR Budapesta, și-a dat demisia, spre surprinderea unora.

 

Orban Katalin a motivat că nu ”mai rezistă și că se retrage pentru că nu își poate pune în aplicare proiectele”. Surse din TVR Cluj precizează că, în realitatea, Orban Katalin ar fi câștigat o bursă ERASMUS și că va pleca din țară, profitând de numirea soțului ei, Sebesi Karen, realizator la TVR și până acum câteva săptămâni membru al Consiliului de Administrație al TVR susținut de UDMR, în funcția de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Budapesta, cu post de diplomat.

 

Legea spune că soțiile diplomaților îi pot însoți în misiunile primite, iar pe această perioadă postul deținut se suspendă, urmând să poată fi reocupat ulterior.

 

Interesant este, însă, că și numirea lui Sebesi Karen la ICR Budapesta este pusă sub semnul întrebării, deoarece diplomații din capitala Ungariei se opun. ”Angajații ICR sunt diplomați angajații ai Ministerului Afacerilor Externe. Ei nu pot fi demiși cum vrea Marga. Ei au acolo o misiune de 4 ani și trebuie să fi făcut abateri pentru a fi demiși: să fi luat la evaluări nesatisfăcător, să fi fost prinși că au trădat sau să li se deschidă un dosar penal. Acum, numirea lui Sebesi Karen este în dubiu”, a declarat o sursă din anturajul lui Andrei Marga.

 

Orban Katalin a fost numită redactor șef al Secției Maghiare a TVR Cluj în octombrie 2011, prin intervențiile soțului ei, acuză unii, fiind ”sacrificat” redactorul șef de atunci, Bardocz Sandor. El a dat instituția în judecată, iar instanța urmează să se pronunțe zilele următoare cu un verdict final. Este posibil ca și acest lucru să o determine pe Orban Katalin să își grăbească dispariția.

 

Scandal la TVR Cluj! Membrul CA, Sebesi Karen, sustinut de UDMR, si-a "plantat" sotia in functia de redactor sef al sectiei maghiare

 

Orban Katalin a avut o ascensiune fulminantă la TVR Cluj. Ea a lucrat câtiva ani la televiziunea publică fără a avea contract de muncă, iar din aprilie 2010, o dată cu numirea soțului ei în Consiliul de Administrație al TVR, forul care taie și spânzură în televiziunea de stat, a câștigat un concurs cu ”cantec” organizat pentru un post de reporter la Departamentul Muzică, Divertisment din cadrul TVR București. A stat acolo numai 2 luni, după care a fost mutată la redacția maghiară din București. După numai câteva săptămâni, la începutul anului 2011, Orban Katalin a fost ”parașutată” în curtea TVR Cluj, la secția maghiară de unde a plecat inițial.

 

Angajari "servite" la TVR Cluj? Sotia lui Sebesi Karen, omul UDMR in Consiliul de Administratie, a castigat un concurs de care nu stia nimeni

 

Soțul acesteia, Sebesi Karen, a fost numit reprezentant al UDMR în Consiliul de Administrație al TVR, în luna iunie 2010. Funcția este una deosebit de importantă, deoarece reprezentantii CA sunt cei care leagă și dezleagă totul în Televiziunea Româna, inclusiv demiterea șefilor de stații locale.

 

Sebesi Karen a fost unul dintre personajele care l-au sprijinit intens pe directorul TVR Cluj, Romeo Couți, al cărui post s-a clătinat în repetate rânduri.

 

Karen a fost si el implicat într-un scandal în urma unui concurs cu ”cantec” organizat in 2007, pe care l-a și câștigat, dar instanța a spus că a fost adjudecat într-un mod ”suspect” de directorul Romeo Couți. Concursul a fost contestat de jurnalista Adriana Vitan.

 

Vitan a declarat atunci ca nu este normal ca din comisia de concurs să facă parte oameni care erau colegi si prieteni de familie cu Sebesi Karen. Între aceștia era și cumnata directorului TVR Cluj, Mihaela Ilea, care era atunci realizatoarea emisiunii pe care Karen o facea la televiziunea publică, și Cătalin Baba, fostul consilier al premierului și decanul Facultății de Științe Politice Cluj, unde Romeo Couți ținea cursuri.

 

Concursul a fost anulat de instanta clujeană, dar Sebesi Karen nu a fost afectat pentru că, între timp, Consiliul de Administratie al TVR i-a atribuit un alt post.

 

Articol de Horea Șoica

Comentarii Facebook