Declarații HALUCINANTE privind vechea pistă de la Aeroportul Cluj. Cum era pusă în pericol siguranța pasagerilor


Unul dintre martorii audiați, luni, în procesul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a făcut o declarație halucinantă privind vechea pistă de la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca.

Directorul adjunct la Aeroportul Internațional Cluj Napoca, Iuliu Pop, chemat ca și martor în instanță, a făcut unele declarații absolut șocante, legate de incidente deosebit de grave, care au avut loc cu avioane care au aterizat sau decolat pe vechea pistă a aeroportului din Cluj Napoca.

Practic, doar un noroc orb a făcut ca avioanele care aterizau sau decolau de la Cluj Napoca să nu fie implicate în incidente grave care ar fi putut duce la pierderea de vieți omenești. De altfel, piloții de la Tarom au botezat vechea pistă, ”caloriferul”, deoarece aterizarea sau decolarea de pe aceasta se făcea în niște vibrații foarte mari, din cauza plăcilor de beton, din care era compusă aceasta. Viața a zeci de mii de pasageri era pusă în pericol de autorițățile județene și cele aeriene și nimeni nu a luat nicio măsură concretă, până la construirea noii piste de decolare/aterizare, scrie evz.ro.

Iuliu Pop a precizat că toate aceste incidente au fost notate într-un raport care a fost clasificat de către autoritățile competente. Clujeanul a oferit și mai multe exemple foarte grave ale unor avioane ale companiei Wizz Air, care și-au tăiat două cauciucuri, la aterizare.

Am primit o comunicare de la Wizz Air, prin care eram anunțați că și-au tăiat două cauciucuri la două avioane, în plăcile de beton. Datorită stării pistei, s-au îndoit două palete ale unei turbine de la un motor de avion, datorită unor desprinderi de materiale, care au fost absorbite în motorul aeronavei”, a spus Pop, conform sursei citate

Surse din domeniul aviației civile susțin că avionul care a aspirat o bucată de beton desprinsă din vechea pistă a aeroportului clujean a aterizat de urgență la Timișoara, deoarece nu mai putea continua zborul. Data la care a avut loc acest incident este ținută, în continuare, secretă.

Directorul Operațional de la Aeroportul din Cluj Napoca a mai spus că instituția a fost notificată și de Lufthansa care a anunțat că cele două curse zilnice, de la Munchen la Cluj Napoca vor fi anulate deoarece standardul de securitate în cazul aterizărilor și al decolărilor a fost cu mult depășit.

Noua pistă a Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, folosită acum pentru decolări și aterizări, a fost inaugurată luna octombrie 2013.


Comentarii Facebook