Miercuri 24 Aprilie

De vineri, clujenii vor plati o taxa suplimentara de 10 lei la Directia de Evidenta a Persoanelor

Taxa suplimentara de 10 lei va fi aplicata din 1 octombrie pentru solutionarea cererilor depuse de persoanele fizice si juridice.

 

Potrivit hotararii adoptate miercuri de Consiliul Judetean Cluj, introducerea taxei a fost facuta la cererea conducerii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor, iar banii urmeaza sa constituie venit propriu al institutiei.

 

Hotararea prevede scutirea de la plata taxei a persoanelor fizice si juridice din domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale si justitiei, a angajatilor din casele de asigurari de sanatate, a Ministerului Finantelor si a institutiilor cu atributii in domeniul protectiei drepturilor copilului si al asistentei si ocrotirii sociale a batranilor.

 

Tarifele practicate pana acum de Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor sunt, potrivit site-ului institutiei, de 7 lei contravaloarea cartii de identitate, 4 lei taxa pentru eliberarea si preschimbarea actelor de identitate si 10 lei taxa de solutionare in regim de urgenta a cererilor.

Comentarii Facebook