De Revelion, leii de la Zoo Turda vor fi tratati cu piept de pui, iar babuinul cu ceapa cruda

Cei trei lei de Gradina Zoologica din Turda vor fi tratati regeste in noaptea de Revelion, vor primi la discretie piept de pui. Babuinul, vedeta gradinii, va fi rasfatat cu ceapa. Ingrijitorii vor sa le faca pe animale sa "uite" de conditiile improprii in care sunt tinute. Custi mici si spatiu insuficient.

"Avem pe an 50 de tone de carne de pui pe care o primim de la o firma clujeana, asa ca leii vor fi rasfatati in noaptea de Revelion, dar si in prima zi din an. Vor primi ce e mai bun. Le-am rezervat deja cateva zeci de bucati de piept de pui, pentru a simti si ei ca sunt tratati ca niste adevarati regi", a declarat pentru stiridecluj.ro, Lucian Nascu, administratorul Gradinii Zoologice.

Cei trei lei de la Turda nu sunt lasati sa stea afara, deoerece temperaturile sunt prea scazute si s-ar imbolnavi. De cateva saptamani, ei sunt "cazati" in interior si ingrijitorii se asigura ca au toate conditiile necesare, caldura si curatenie.

"Le facem foc zilnic pentru ca le trebuie o temperatura de minim 15 grade, pentru a se simti comfortabil. Avem o soba de fonta, in care facem foc cu lemne", a mai spus administratorul gradinii.

Babuinul, singura maimuta de la gradina zoologica din Turda, si cu siguranta vedeta locului, va avea parte de un tratament special. "Ii place la nebunie ceapa, nu bananele sau strugurii. ceapa intreaga, servita in cursa, pe care poate sa o desfaca singur si sa o manince. Asa ca de Revelion avem un cos cu ceapa din care o sa il servim", a mai adaugat Lucian Nascu, administratorul Gradinii Zoologice din Turda.

Nici restul animalelor, porcii mistreti, muflonii, cerbii lopatari, lebedele, lupii, strutii sau puma de la Turda nu vor fi uitate la trecea intre ani. "Pentru toti, dupa posibilitati, am facut un meniu care sa le placa si care sa fie mai consistent", a mai spus administratorul.

Singurul regret al leilor este ca tigroaica a fost trimisa la gradina zoologica de la Brasov, pe timp de doi ani, cat dureaza lucrarile de refacere a gradinii de la Turda.

"Am trimis tigroaica la Brasov si va sta acolo doi ani. Speram ca dupa aceasta perioada sa o aducem impreuna cu un alt mascul, pentru ca astfel ar putea face pui aici si publicul ar fi mai atras de gradina de la Turda", a completat pentru stiridecluj.ro, administratorul Gradinii din Turda.

Nici oamenii, iubitori de animale, nu au fost uitati. In perioada Craciunului si a Revelionului intrarea la Gradina Zoologica din Turda este gratuita. "Oamenii pot veni sa vada lebedele, lupii, cerbii, muflonii, in special animalele care sunt obisnuite cu frigul. felinele sunt scoase doar de cateva ori pe zi pentru a face miscare, dar si pentru a ne permite noua sa le facem curat in culcus", a mai adaugat Lucian Nascu, administratorul Gradinii din Turda.

Comentarii Facebook