De ce s-a inchis Cinema Arta!


Cinematograful Arta s-a inchis vineri, 17 feburarie, in urma unei dispozitii a directorului RADEF, Marius Iurascu, nemultumit ca proprietarul a preluat o parte din spatiile administrative.

Angajatii cinematografului au fost trimisi in somaj, a declarat directorul RADEF, Marius Iurascu. "Am avut o intelegere cu proprietarul cladirii ca noi sa folosim sala si sa achitam toate cheltuielile, dar de cateva saptamani acesta a ocupat holul si nu am mai putut merge mai departe cu activitatea zilnica. Oamenii au fost trimisi in somaj", a adaugat Iurascu. Conform sentintei de retrocedare a imobilului, destinatia spatiului nu poate fi modificata pana in 2015, dar cu toate acestea lucrurile s-au precipitat.

Proprietarul cladirii, Andrei Sebestyen, a recunoscut ca a preluat 16 metri patrati pentru a amenaja un birou, neavand intentia sa blocheze activitatea. "Este absurda masura luata de RADEF. Noi nu putem reporni activitatea de pe o zi pe alta. Noi vrem sa tinem in continuare cinematograf in aceasta sala, dar acum va ramane inchis pana cand vom gasi o solutie", a spus Andrei Sebestyen.

Directorul RADEF, Marius Iurascu, a mai adaugat ca in sala de la "Arta" au ramas toate echipamentele de proiectie, dar nu a putut spune ce se va intampla in continuare.

La cinematograful Arta erau proiectate in special filme europene, sala fiind folosita in timpul Festivalului TIFF.

Conducerea RADEF analizeaza posibilitatea cumpararii cinematografului, iar primele negocieri ar urma sa fie purtate chiar in urmatoarele zile, dupa cum a declarat Lucian Florea, director de distributie al Regiei Autonome RomaniaFilm.

 

Cinematograful Arta functioneaza din 1913 si a fost retrocedat in 2010.

Comentarii Facebook