Miercuri 24 Aprilie

De ce au fost tăiați castanii din Piața Avram Iancu - FOTO

 

Toți castanii din Piața Avram Iancu, de lângă catedrala mitropolitană ordodoxă, au fost tăiați.

 

Castanii dintre Catedrala ortodoxa si Regionala CFR au disparut azi. Oare de ce? Pe cine incurcau?”, a intrebat cineva pe pagina Clujul Civic.

 

Dupa cum arata trunchiurile, erau perfect sanatosi. Nu exista nici un motiv sa fie taiati. Daca era cineva ingrijorat, exista specialisti care pot evalua situatia. Trebuiau respectati tocmai pentru ca sunt batrini; copacii nu se schimba ca o masina, ca s-au ”invechit”, a mai scris un clujean.

 

 

S-ar părea că acești copaci nu au fost tăiați pentru a fi înlocuiți cu alții mai tineri. Pe acea latură a pieței va fi refăcut trotuarul și nu vor mai fi copaci. ””În ultimele zile Primăria municipiului Cluj-Napoca prin Serviciul Spații verzi a efectuat o acțiune de înlăturare de pe domeniul public a arborilor compromiși din cauza bolilor identificate de către specialiștii dendrologi (Cryphonectria Parasitic), în zona pieței Avram Iancu.

 

Tăierea și înlăturarea acestor copaci s-a realizat cu aprobarea autorităților de mediu și după plantarea prealabilă a altor arbori în zone din imediata apropiere a celor tăiați.

 

În acest sezon de plantări municipalitatatea a plantat peste 400 de arbori, 71 în imediata apropiere a celor înlăturați în piața Avram Iancu, acțiunile urmând să fie reluate la toamnă, în perioada optimă pentru aceasta activitate”, precizează Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.”, precizează Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Municipalitatea a prezentat și câteva fotografii cu castanii bolnavi, care au fost tăiați.

 

 

Comentarii Facebook