Datoriile spitalelor clujene se ridica la 43 milioane de lei. Vezi topul datornicilor!


Spitalele clujene datoreaza circa 10 milioane de euro catre furnizorii de medicamente, materiale sanitare si unitilitari, a declarat pentru Stiri de Cluj presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Cluj, Emilia Groza.

Banii reprezinta cheltuielile efectuate de spitalele clujene pana la data de 30 iunie 2010, dupa cum rezulta din raportul intocmit de o comisie mixta formata din specialisti de la Directia de Sanatate Publica si Casa de Asaigurari de Sanatate Cluj. Documentele unitatilor sanitare au fost controlate in ultima saptamana pentru a vedea daca datoria raportata de catre spitale se justifica si poate fi decontata.

"Am controlat raportarile facute de spitale si suma de aproape 43 de milioane de lei este total justificata. Am inaintat un raport final catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii pentru plata lor si asteptam acum sa primim banii pentru plata acestor datorii", a declarat Emilia Groza, presedintele CAS Cluj.

Directorul Spitalului Clinic de Adulti Cluj, Mihai Mlesnita, a declarat ca pe langa cele 2,7 milioane de lei mai are de incasat inca 6,5 milioane de lei de la CAS Cluj.

 

"Eu nu sunt dator, ci am de recuperat  bani de la casa pentru serviciile prestate. In fiecare luna la aceasta suma de acumuleaza inca circa 1,4 milioane de lei, diferenta dintre serviciile medicale de 5 milioane pe care le fac si cele 3,4 milioane pe care le achita Casa", a mai spus Mihai Mlesnita. 

 

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, Ioan Muresan, a declarat ca datoria de 2,4 miliaone de lei a fost acumulata ca urmare a preluarii Centrului de Diagnostic si Tratament, unitate care a venit "la pachet cu suma de 3,1 milioane de lei neplatita catre furnizori. Daca primim acesti bani vom face ca toate creantele sa fie platite", a mai afirmat Muresan.

 

Topul spitalelor cu cele mai mari datorii:

1. Spitalul Clinic Judetean Cluj - 22,7 milioane de lei

2. Spitalul Municipal Cluj-Napoca - 4,8 milioane de lei

3. Spitalul de Copii de Urgenta Cluj - 3,6 milioane de lei

4. Spitalul Clinic de Adulti - 2,7 de milioane de lei

5. Spitalul Clinic de Boli Infectioase - 2,4 milioane de lei


Comentarii Facebook