Image 1 of 2

Social

Daniel David: Copiii cu autism vor putea avea propriii lor roboti, care sa ii ajute in tratament

  
Robotii Probo, Nao, Robonova si Pleo folositi in platforma AVALON pentru tratarea copiilor care sufera de autism si-au demonstrat utilitatea. Pe viitor, acesti copii ar putea avea propriii lor roboti.

"Rezultatele sunt extrem de incurajatoare. Atunci cand am lucrat cu copiii cu tulburari de spectru autist, utilizarea robotilor a optimizat de foarte multe ori interventia terapeutica cu un procent de pana la 60-70%, in comparatie cu tratamentul clasic.

Este un rezultat foarte incurajator. Nu este vorba de a vindeca tulburarea de tip autist in aceasta faza, dar este vorba de a reusi sa ii facem pe copii sa fie mult mai adaptabili si sa aiba un comportament mai functional. Noi credem ca implementarea robotilor in psihoterapie ar trebui sa treaca din domeniul cercetarii, din domeniul laboratorului, in serviciile clinice care se ofera in mod obisnuit de catre diverse spitale, clinici, cabinete medicale de profil", a declarat Daniel David, coordonatorul Complexului AVALON.

Profesorul a mai explicat ca pe viitor copiii cu autism vor putea avea propriii lor roboti.

"Vestea buna este ca noi am testat cativa roboti foarte scumpi, dar am testat si cativa roboti ieftini de cateva sute de euro. Acestia ar putea fi achizitionati. Pentru fiecare robot vom elabora un manual de interventie pe baza interventiilor pe care noi le-am facut in aceste studii. Acel robot impreuna cu manualul respectiv va putea fi achizitionat de orice familie interesata, de unde va fi disiminat in librarii, in diverse companii", a mai spus Daniel David.

Coordonatorul Complexului AVALON a mai spus ca se lucreaza la dezvoltarea unui robot la Cluj. "In momentul acesta, personajul de benzi de desene animate Redman, pe care l-am testat pe copiii cu tulburari de anxietate, depresie, ADHD, tulburari de conduita, s-a dovedit foarte util. Vrem sa il transformam din personaj de benz desenate intr-un robot", a mai spus Daniel David.

 

In cei doi ani de activitate a Complexului AVALON s-au tratat 100 de copiii care sufera de autism si alte tulburari.

24-4-2012, 16:28
29 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Social

664 vizualizări
24-2-2018, 13:01
Accident mortal pe Strada Traian Vuia. Un taximetrist a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni - VIDEO» Vezi tot
478 vizualizări
28-4-2015, 11:10
Homosexualii întrețin relații în parcul Colina. Ce este și mai ȘOCANT - Citește scrisoarea locatarilor» Vezi tot
295 vizualizări
23-2-2018, 15:13
Sediul PSD Cluj a fost vandalizat! S-a aruncat benzină! Riscau să ardă ca șobolanii - FOTO» Vezi tot
91 vizualizări
21-2-2018, 14:01
Accident LIVE în Gheorgheni! !M-ai depășit prin dreapta handicapatule!” / ”Bă, ești tâmpit!” - VIDEO» Vezi tot
84 vizualizări
22-2-2018, 10:03
CLUJ: Casă cuprinsă de flăcări la Bobâlna. Doi copii și un bărbat au fost răniți FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?