Image 1 of 2

Social

Daniel David: Copiii cu autism vor putea avea propriii lor roboti, care sa ii ajute in tratament

  
Robotii Probo, Nao, Robonova si Pleo folositi in platforma AVALON pentru tratarea copiilor care sufera de autism si-au demonstrat utilitatea. Pe viitor, acesti copii ar putea avea propriii lor roboti.

"Rezultatele sunt extrem de incurajatoare. Atunci cand am lucrat cu copiii cu tulburari de spectru autist, utilizarea robotilor a optimizat de foarte multe ori interventia terapeutica cu un procent de pana la 60-70%, in comparatie cu tratamentul clasic.

Este un rezultat foarte incurajator. Nu este vorba de a vindeca tulburarea de tip autist in aceasta faza, dar este vorba de a reusi sa ii facem pe copii sa fie mult mai adaptabili si sa aiba un comportament mai functional. Noi credem ca implementarea robotilor in psihoterapie ar trebui sa treaca din domeniul cercetarii, din domeniul laboratorului, in serviciile clinice care se ofera in mod obisnuit de catre diverse spitale, clinici, cabinete medicale de profil", a declarat Daniel David, coordonatorul Complexului AVALON.

Profesorul a mai explicat ca pe viitor copiii cu autism vor putea avea propriii lor roboti.

"Vestea buna este ca noi am testat cativa roboti foarte scumpi, dar am testat si cativa roboti ieftini de cateva sute de euro. Acestia ar putea fi achizitionati. Pentru fiecare robot vom elabora un manual de interventie pe baza interventiilor pe care noi le-am facut in aceste studii. Acel robot impreuna cu manualul respectiv va putea fi achizitionat de orice familie interesata, de unde va fi disiminat in librarii, in diverse companii", a mai spus Daniel David.

Coordonatorul Complexului AVALON a mai spus ca se lucreaza la dezvoltarea unui robot la Cluj. "In momentul acesta, personajul de benzi de desene animate Redman, pe care l-am testat pe copiii cu tulburari de anxietate, depresie, ADHD, tulburari de conduita, s-a dovedit foarte util. Vrem sa il transformam din personaj de benz desenate intr-un robot", a mai spus Daniel David.

 

In cei doi ani de activitate a Complexului AVALON s-au tratat 100 de copiii care sufera de autism si alte tulburari.

coral nou_1.png
24-4-2012, 16:28
33 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Social

578 vizualizări
23-9-2017, 8:12
Cluj-Napoca: Pe strada Fabricii colț cu Sobarilor au căzut trei stâlpi în plin trafic - FOTO» Vezi tot
372 vizualizări
23-9-2017, 12:35
CLUJ: Accident cu trei mașini implicate, la Bucea FOTO» Vezi tot
359 vizualizări
30-5-2017, 16:37
Poliția îl caută pe violatorul care a abuzat de o clujeancă de 19 ani! Îl recunoașteți? FOTO» Vezi tot
304 vizualizări
23-9-2017, 15:55
După vicepremierul Sevil Shhaideh, numele lui Liviu Dragnea apare în dosarul Belina. Liderul PSD va fi audiat de DNA» Vezi tot
284 vizualizări
12-8-2014, 12:13
Clujean reținut de poliție pentru omor. Și-a ucis tatăl în bătaie» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?