Dacian Ciolos: Romania pierde fonduri europene pentru ca functionarii ii descurajeaza pe cei care vor sa le acceseze - VIDEO


Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, sustine ca unii functionari de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) ii descurajeaza pe agricultorii care vor sa depuna proiecte pentru fondurile europene.

"Am atras atentia asupra necesitatii ca toti functionarii Agentiei de Plati, care se ocupa de aceste proiecte, sa aiba o atitudine constructiva, sa clarifice lucrurile pentru ca este un element esential nu numai pentru absorbtia cantitativa a fondurilor, ci si pentru a incuraja oamenii sa vina si sa depuna proiecte. Eu asta am constatat, si o concluzie pe care am tras-o, ca multi oameni care au idei, care au nevoie de banii respectivi si care ii pot valorifica in mod eficient, sunt descurajati sa depuna proiecte si din cauza modului in care unii functionari de la Agentia de Plati in Agricultura isi fac treaba", a declarat Dacian Ciolos, la Cluj Napoca.

Comisarul eurpopean pentru agricultura sustine ca a tras aceasta concluzie in urma repetatelor plangeri pe care le-a primit din partea agricultorilor din Romania care au vrut sa acceseze fonduri europene.

"Nu vreau sa blamez Agentia in intregul ei. Sunt foarte multi oameni care isi fac treaba, dar cred ca nu ar trebui sa existe niciun functionar care sa nu isi faca treaba corect si care sa nu ii trateze pe beneficiarii fondurilor europene asa cum ar trebui", a mai spus Dacian Ciolos.

Comentarii Facebook