Cunoscut interlop clujean, arestat pe Aeroportul din Budapesta. Dragostea l-a dus în spatele gratiilor

 

Unul dintre cei mai urmăriţi infractori clujeni a fost prins în ajunul Crăciunului de autorităţile din Ungaria, pe aeroportul Ferihegy din Budapesta. 

 

Pe numele lui Rareş Marc era emis un mandat de arestare în lipsă fiind acuzat că a produs mai multe bătăi în centrul Clujului. Despre Marc se spune că face parte din lumea interlopă din Cluj-Napoca. Anchetatorii clujeni susţin că Marc a fost prins de poliţiştii de frontieră maghiari în timp ce efectua formalităţile de a intra în Ungaria, după ce în prealabil a călătorit cu un avion pe ruta Londa-Budapesta. ”Nu a crezut că era dat în urmărire internaţională şi a vrut să vină acasă unde să îşi ceară prietena de soţie. A vrut să îi facă o surpriză, dar a fost el cel surprins. Tot timpul a crezut că nu este dat în urmărire internaţională”, a spus unul dintre poliţiştii clujeni.

 

Rareş Marc (foto stânga) a fost implicat în vara acestui an în mai multe reglări de conturi între lumea interlopă din oraș. În cursul lunii iulie, mai exact în data de 7 iulie 2013, la ora 6.00, Marc împreună cu alte trei persoane au provocat o bătaie în faţa clubului de manele Alegria din cartierul Zorilor. Victima se numeşte Alexandru Moldovan şi a fost bătut cu bestialitate pentru simplul motiv că l-a salutat pe unul dintre prietenii lui Marc, şi anume Ionuţ Tripon (foto dreapta). În urma loviturilor primite, medicii legişti au emis un certificat medico-legal care atestă că Moldovan a suferit lezuiuni care necesită între 42 şi 45 de zile de îngrijiri medico-legale.

 

În aceeaşi dimineaţă, scandalul produs de Marc şi Tripon a continuat la UPU, unde a ajuns şi victima Alexandru Moldovan. Procurorii clujeni susţin că agresorii s-au dus la UPU pentru a se interesa de starea victimei, dar au dat cu ochii peste un sportiv de performanţă şi anume Alin Vlad, un duşman mai vechi. Anchetatorii susţin că Vlad a fost chemat la UPU de unul dintre prietenii lui Moldovan pentru a-l apăra în eventualitatea în care agresorii vor continua scandalul. În apropierea de UPU a urmat o altă bătaie, în care victima a fost sportivul de performanţă Alin Vlad. 

 

În rechizitoriul prin care Marc şi Tripon au fost trimişi în judecată se arată că Vlad a fost lovit cu pumnii şi picioarele, dar şi cu alte corpuri contondente, în zona capului. ”A suferit leziuni care au necesitat 28-30 de zile de îngrijiri medico-legale”, se arată în rechizitoriu.

 

După cele două bătăi, timp de o lună de zile, Poliţia Cluj a bătut pasul pe loc cu ancheta. Apoi, după ce bătaia de la Alegria a fost prezentată de stiridecluj.ro, ancheta a pornit cu viteza a şasea de pe loc. Imediat, a fost începută urmărirea penală împotriva lui Marc şi Tripon şi s-a cerut arestarea lor. Din nou, în mod ciudat, un judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca a refuzat să emită mandate de arestare pe numele celor doi agresori pe motiv că faptele lor nu reprezintă pericol social. La recurs, Tribunalul Cluj a admis cererea procurorilor şi a emis mandate de arestare pe numele celor doi, care între timp au dispărut în Anglia. Ulterior, s-au emis mandate de arestare în lipsă, iar Marc şi Tripon au fost daţi în urmărire internaţională.

 

Cei doi au mai fost condamnaţi la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru o altă bătaie din centrul Clujului. 

 

Comentarii Facebook