Cum vor să rezolve autoritățile clujene problema chiștoacelor de țigară aruncate pe străzi după intrarea în vigoare a legii antifumat



Unul dintre primele impacte pe care le-a avut legea împotriva fumatului în spațiile publice închise a fost cel de creștere a chiștoacelor de țigară aruncate pe străzi, problemă cu care se confruntă și Clujul.

Mizeria lăsată în urmă de cei care ies la fumat a stârnit multe nemulțumiri în rândul clujenilor, care i-au atras atenția și primarului în această privință.

Totuși Emil Boc este de părere că această problemă este una de acomodare, precizând că speră ca fumătorii să se obișnuiască cu legea și să folosească spațiile special amenajate pentru fumat.

Primul impact pe care l-a avut această lege a fost creșterea mizeriei de pe străzi. Noi am dispus să se facă curățenie, Va fi o perioadă în care va trebui să ne obișnuim cu noua lege. Evident că proprietarii localurilor au obligația să întrețină curățenia în fața restaurantelor, a barurilor pe care le gestionează, să pună la dispoziție scrumiere pentru persoanele care vor să iasă afară la o țigară și evident vom trece și la sancțiuni, dacă este cazul. Eu cred că avem nevoie de o mică perioadă de acomodare și cred că nu va trebui să trecem la amenzi. Am încredere în clujeni că au spirit civic și că vor folosi infrastructura pusă la dispoziție de către cei care trebuie să o facă”, a declarat Emil Boc.

Comentarii Facebook