Miercuri 24 Aprilie

Cum trebuie să conduci pe vreme ploioasă. Vezi ce spune Poliția Rutieră



Vremea ploioasă doin ultimele zile le dă mari bătăi de cap șoferilor, iar riscul producerii accidentelor rutiere este crescut.

Poliția Clujeană le-a transmis conducătorilor auto o serie de recomandări privind circulația pe drumurile publice pe timp de ploaie.

Asttel, n condiţii de ploaie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să păstreze distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, având în vedere că, în asemenea condiţii, spaţiul de frânare creşte substanţial.

De asemenea, se recomandă evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru a nu se produce acvaplanarea.

Este importantă şi necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, în condiţii de precipitaţii, trebuie acordată o atenţie sporită la fiecare manevră în trafic. Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate, fără a vă asigura temeinic!

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, oamenii legiirecomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.


Comentarii Facebook