Cum se circula pe drumurile nationale si pe Autostrada Transilvania A3


Reprezentantii Prefecturii Cluj sustin ca pe drumurile nationale din judet si pe Autostrada Transilvania s-a intervenit cu 80 de utilaje.

"In urma instituirii Codului GALBEN de ninsori, la nivelul judetului Cluj, nu s-a inregistrat nici un drum blocat sau inchis circulatiei. Pe drumurile judetene, in lungime de peste 1203 km, s-a actionat in perioada ninsorilor cu aproximativ 80 de utilaje zilnic si au fost utilizate pana astazi 22.700 de tone de material antiderapant si peste 1300 tone sare. in stocuri exista 7.300 de tone de material antiderapant, 420 de tone de sare si peste 42000 tone de motorina", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Cluj.

In ceea ce priveste sectoarele de drumuri nationale, "lungimea acestora pe raza judetului este de aproximativ 438 km, iar pentru activitatile de deszapezire s-au utilizat pana in prezent peste 4220 de tone de nisip, 4230 de tone sare si 10 tone clorura de calciu. La Sectia Drumuri Nationale Cluj stocurile existente includ 2541 de tone sare, 1655 tone nisip, 25 de tone clorura de calciu.


Potrivit informarii prezentate astazi Comitetului Judetean pentru Situatii de urgenta, Autostrada A3 este functionala, iar media zilnica de utilaje folosite la interventii in perioade de ninsoare si viscol a fost de 23. Pana in prezent s-au folosit pe A3 300 de tone material antiderapant", se mai arata in documentul citat.

 

Zece cazuri de hipotermie la Cluj! 30 de persoane au primit ingrijiri medicale

 

Informarea a fost facuta in cadrul videoconferintei cu prefectii din toata tara pe care a sustinut-o premierul Emil Boc, sambata dimineata.

Comentarii Facebook