Cum să scapi de răceală în doar 24 ore, fără medicamente


Există multe metode prin care să scapi de răceală rapid, în mod natural, fără a fi nevoit să iei medicamente.

Iată cum poți să scapi de răceală în doar 24 ore, potrivit doctorulzilei.ro:

Ora 07.00 – Un duş fierbinte

Este un prim pas perfect – apă fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfundă sinusurile.

Ora 08.00 – Fructe de pădure la micul-dejun

Dieta este esenţială în procesul de vindecare. Este recomandat un suc de portocale, pentru vitamina C, şi o porţie de cereale cu fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

Ora 10.00 – O baie de aburi pentru faţă

Răceală este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult.

Ora 12.00 – O plimbare

S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masă de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar.

Ora 13.00 – Un prânz hrănitor

Este nevoie de un prânz sănătos, carnea slabă de pui şi o salată fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru că organismul să poată răspunde la virus.

Ora 15.00 – Odihna este foarte importantă

Iar înainte de odihnă, un ceai. Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora.

Ora 18.00 – Consumă ceva picant

La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ghimbir, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile.

Ora 20.00 – O baie fierbinte

E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală.

Ora 22.00 – La somn

Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajuta să-ţi recapeţi puterile.

Comentarii Facebook