Cum s-a produs explozia de la blocul din Turda. Ce a spus primarul Tudor Ștefănie

 

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a oferit detalii despre explozia produsă vineri seara, în jurul orei 23.30, pe strada Baladei, la un bloc de garsoniere.

 

Tudor Ştefănie a spus că municipalitatea va plăti reparațiile la blocul afectat.

 

Din primele informaţii, rezultă că explozia a avut loc în garsoniera a cărei proprietară, o femeie de 80 de ani, a decedat. Aceasta ar fi uitat, se pare, gazul deschis la aragazul din bucătărie şi din această cauză a avut loc explozia, la aprinderea unui bec. Au fost afectate 20 de garsoniere de pe o scară a unui bloc de pe strada Baladei care nu mai au geamuri şi unele nici uşi. Specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii susţin că nu sunt probleme legate de structura de rezistenţă a blocului. S-a făcut o evaluare a fiecărui apartament în parte. Le dăm şi noi o mână de ajutor, prin montare de geamuri şi uşi pe cheltuiala Primăriei, din rezerva noastră, pentru cei care nu au posibilitatea, pentru securizarea apartamentelor. Oamenii încă nu se pot muta, toate utilităţile au fost oprite, şi apa şi gazul. Va mai dura circa o săptămână securizarea fiecărui apartament, iar în această perioadă vom asigura pază non stop”, a spus Tudor Ştefănie.

 

Primăria le-a oferit personelor evacuate cazare la internatul unui liceu, dar numai un locatar a acceptat, restul mergând la rude sau prieteni.

 

Explozie la un bloc din Cluj! O femeie a murit, iar blocul este avariat - FOTO

Comentarii Facebook