Cum înșeală romii din Turda cetățenii naivi. Se prefac că vând alimentele de la ajutoare

 

O femeie din Turda a prezentat, într-o reclamație, modul ingenios prin care a fost înșelată de o femeie de etnie romă. 

 

În 2 aprilie, in jurul orei 11:30, a venit la mine o femeie de etnie roma, care m-a intrebat in soapta daca ma intereseaza faina, ulei, zahar de la ajutoare, ca le vinde ieftin ca are nevoie de bani sa nu ii taie curentu. De obicei eu nu fac astfel de tranzactii ca nu am incredere in ele, dar  am zis ca vin sarbatorile si  de ce sa nu fac si eu  un bine sa o scap pe femeie de necaz. L-am sunat pe sotul meu sa il intreb daca e de acord si am cazut la intelegere cu femeia sa imi aduca marfa ca sotul vine cu banii. Femeia a sunat  pe cineva  si a zis sa puna totul in saci de rafie, sa se urce in taxi si sa parcheze in spatele pietii  agroalimentare. Parea foarte credibila, imi spunea ca nu le-ar vinde, dar daca nu plateste curentul pana la ora 12 il taie si de la mine fuge direct la curent sa plateasca”, a relatat păgubita, conform turdanews.net.

 

Femeia a ieșit din casa păgubitei pe motiv că trebuie ”sa vada unde parcheaza taxi si vine inapoi”. După circa 10 minute, timp în care a vorbit la telefon, ”vânzătoarea” alimentelor ”a intrat repede la mine si mi-a zis ca ii trebuie bani sa plateasca taxi ca nu o lasa sa scoata marfa din portbagaj, ca a parcat mai incolo sa nu vada cineva  ca isi vinde ajutoarele. Eu pe moment nu m-am gandit ca e o farsa, aveam si de lucru, efectiv nu am realizat decat ca suma e prea mare pentru o cursa de taxi. Dar a fost prea tarziu...

 

Femeia din Turda a recunoscut că știa acest mod de operare. ”Am inteles ca inainte cu putin timp la fel a patit si sefa mea  (dar ea a fost mai desteapta ca mine nu a dat bani), dar era vorba de alta femeie, ceea ce inseamna ca lucreaza in grup.

 

Tot ce am este imaginea neclara a  femeii pe monitor, un nume Maria din Poiana si un nr de telefon 0742348557 pe care mi l-a dat sa o sun, banuiesc sa aiba numarul meu  memorat, in cazul care imi dau seama de inselaciune sa nu imi raspunda”.

Comentarii Facebook