Cum au trăit festivalierii Electric Castle. De la ”Best Electric so far”, până la ”Și-au cam batut joc. Nu recomand”

 

Electric Castle s-a terminat, iar părerile festivalierilor despre organizare sunt împărțite.

 

Muzica și atmosfera pare a fi fost pe placul marii majorități, dar au fost și probleme care i-au făcut pe unii să lase comentarii acide pe Facebook. 

 

Nu voi repeta experienta, desi as fi vrut sa pot recomanda din toata inima (sau macar din juma' de inima) si cu mandrie un festival romanesc. 

 

Mi-au placut micile detalii care conteaza: plaja, silent path. Detalii mai importante, ca de ex. personalul care facea curat eficient, inclusiv in toaletele si dusurile de la camping; faptul ca saltelele si cearsafurile din swedish lodge erau noi si am putut trece peste faptul ca au fost pregatite cu intarziere. Main stage cu ecranele si grafica fantastica.

 

Dar cand platesti swedish lodge la pret de hotel si trebuie sa stai tot timpul la cozi la toalete si dusuri, comune cu cele pentru camping - ceea ce n-ar fi o problema daca n-ar fi extrem de putine (14 toalete pt femei, similar + pisoar pentru barbati; 16 dusuri pentru fiecare - femei si barbati), si cand TOT timpul se aude un balci de sunete de la toate scenele in zona de camping, umbreste restul punctelor pozitive pentru mine. Personalul de la curatenie a facut o treaba fantastica date fiind conditiile... Am venit la festival stiind ca n-o sa dorm ore normale, dar ma asteptam sa ma pot odihni macar in cateva ore anormale. Ma asteptam sa am apa calda la dusuri (toate dusurile, nu doar cateva, si tot timpul...) si sa curga apa in ele, nu sa intru in dus si sa se opreasca apa in timp ce imi intra samponul in ochi. 

Iar daca vindeti bilete Premium pass care printre altele au acces la toaletele si piscina din zona premium, nu le deschideti la ora 17 cand oricum nu mai e asa cald afara (dimpotriva) si piscina nu mai e asa atractiva si nu faceti "toaletele premium" mai mici decat cele normale, asa incat te lovesti cu fruntea de usa... Cu premium pass nu ma interesa absolut deloc sa "mingle with the VIPs" si pitipoancele care au venit sa-si faca selfiuri la EC, ma interesau fix aspectele care tineau de confort si zona ridicata care da vedere mai buna asupra scenei.

 

Luasem bilet pe toate zilele dar am plecat sambata noaptea. Imi pare rau sa spun ca regret banii dati organizatorilor care si-au cam batut joc de ei si de mine. Nu recomand”, a scris Anca.

 

 

Am fost vineri. Nu voi mai reveni. Drumul de la Cluj până la Bonţida - peste 90min.

 

Sunetul bun la scena principală, dar în multe alte zone bas-ul era extrem de deranjant. Muzica - catastrofă!!! Organizarea şi curăţenia ok. Vizualurile de la scena principală - foarte bine lucrate, de mare efect. Baruri multe, preţurile mari. Zona de food - un fel da hambar, plin de burgeri şi alte mâncăruri "sănătoase". Şi la papa preţuri cât China.Zona Castelului cvasi-abandonată. Doar numele mai aminteşte de Castel. În rest un câmp imens, dominat de o roată ca de bâlci, complet depersonalizat. Totul pute a "sântem puşi pe făcut bani". Doar o parte din public şi câteva zone mai păstreaza nostalgia primelor ediţii. Bineînţeles, când eşti pus pe făcut bani, nu poţi să nu amenajezi o zonă VIP, ultravizibilă, cu o piscinuţă numai bună pentru cocălăreală. În concluzie, Electric Castel s-a transformat într-un festival mai apropiat de Untold decât ce a fost el cândva. Acum se îndreaptă spre un amestec nefericit de hipsteri şi cocalari. Amatorii de evenimente mişto mai sunt printre ei, dar nu reprezintă o ţintă pentru organizatori. Cu siguranţă vor dispărea în viitor”.

 

Felicitari pantru tot festul! Nici nu trebuie mai multi headlineri, a venit fix lumea faina. Big ups pentru BAB, Nero, Subcarpati, Dixon, Maceo Plex, Akos, Dannilov. Big ups pentru 2 scene deschise non stop si cum a fost amenajat locul + activitatile constante. 

Best Electric so far! See you next year! P.s. Scadeti preturile la parcari, unii chiar nu aveam solutii decat masina.. m-a cam curentat costul celor 7 intrari”, a mai scris cineva.

 

Zona VIP nu-si merita banii din nici un punct de vedere (nu mai scrieti info despre o piscina cat timp ea este decorativa si nu putem face baie in ea, e de prost gust). In rest, nota 10. Super ieftina mancarea, pret decent la bautura, super organizare, super scene”, a comentat și Vlad.

 

Ati evoluat extraordinar de bine de la an la an si anul acesta pe departe cel mai bun Electric Castle de pana acuma. Aveti respectul si felicitarile mele. Tineti-o tot asa. A fost super totul”.

Comentarii Facebook