Cum arăta prima benzinărie deschisă la Cluj! FOTO senzaţionale cu Clujul din timpul Republicii Populare

 

O expoziţie inedită cu fotografii vechi a fost vernisată marţi, 10 iulie, la Clădirea Casino din Parcul Central.

 

Între imagini apare şi prima benzinărie deschisă în Cluj-Napoca, în Piata Mihai Viteazu.

 

"Este un proiect mai vechi pe care l-am iniţiat şi prin care vrem ca oamenii să ajungă să cunoască Clujul mai bine. Am făcut până acum mai multe expoziţii cu maşini de epocă, alta în care am prezentat un secol de publicitate.

Acum am deschis această expoziţie cu perioada Republicii Populare care a fost mai puţin exploatată - 1948 - 1965. Am avut un foarte mare succes şi la vernisaj au participat şi persoane în vârstă şi tineri", a spus Ucu Bodiceanu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Una dintre cele mai interesante fotografii a fost realizată în 1959, în Piaţa Mihai Viteazu, şi prezintă una dintre primele benzinării din oraş.

"Aşa erau benzinăriile atunci. Era un chioşc de benzină unde era un singur angajat, care putea dormi pentru ca nu ciculau decât foarte puţine maşini. Mi-a spus cineva că s-a dus de la Cluj până la Braşov şi a întâlnit o singură maşină. Mergeai de la Cluj până la Turda şi nimeni nu te deranja. Puteai să pui pe pilot automat.

Au mai funcţionat două benzinării - chioşc, în spatele Teatrului Naţional, lângă Casa Învăţătorului, iar alta pe strada Horea, vis-a-vis de cinematograful Favorit", a mai explicat Ucu Bodiceanu.

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 10 - 22 iulie.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook