Miercuri 24 Aprilie

Cum a EVADAT deținutul din arestul IPJ Cluj. A deschis lacătul cu o șmecherie cunoscută de spărgători

 

Czika Laszlo, deținutul evadat din arestul IPJ Cluj, și-a confirmat încă o dată renumele de spărgător profesionist. De această dată s-a folosit de talentul lui să iasă de undeva și nu să intre într-o locuință.

 

Cel care trebuia să îl păzească pe Csika a fost agentul Traian Bercheșan, polițistul de serviciu la arest. Surprinzător, și acesta și-a depus cerere de pensionare, la fel cum a făcut întreaga conducere a IPJ Cluj. 

 

În ziua de sâmbătă, persoana arestată a fost scoasă la plimbare de două două ori. Era în pantaloni scurți și în șlapi. Prima dată a stat 15 minute, iar a doua oară, atunci când a evadat, doar câteva minute. Evadarea a fost descoperită după două ore”, a spus un polițist clujean, citat de Evz.ro.

 

La a doua ieșire la plimbare, Czika a rămas de unul singur și a forțat vizeta de la ușa de acces spre o curte interioară a Poliției Cluj: ”A introdus mâna prin vizetă, după care, cu o cheie potrivită, cel mai probabil făcută din foiță de aluminiu (de la o gumă de mestecat), a deschis lacătul și a ieșit. La plecare a închis lacătul, pentru ca polițistul responsabil cu paza acelui sector să nu aibă bănuieli”. Culmea, nimeni nu a văzut nimic pe camerele de supraveghere ale arestului, ceea ce indică faptul că nimeni nu le monitoriza.

 

Czika a plecat linistit de la arest cu un taxi și s-a adăpostit într-un bloc din Florești. Polițiștii susțin că monitorizau locația în care deținutul evadat se ascundea și că l-au reținut marți seara, când a ieșit pe stradă pentru a merge să facă rost de mâncare.

 

Trecutul lui Czika Laszlo indică faptul că este un infractor periculos, specializat în spargeri de locuințe. ”Când opera, avea asupra lui un dispozitiv electronic prin care bruia semnalele telefoanelor mobile, pentru ca cei care l-ar fi prins să nu poată folosi telefoanele. De asemenea, își urmărea victimele și le monta aparatură de urmărire pe mașini, pentru a le face un traseu. La percheziții, s-a descoperit și un pistol cu glonț, dar și mai multe acte de identitate falsificate, toate purtând fotografia lui Czika Laszlo”, mai spune polițistul.

 

Evadarea deținutului a prins Poliția Cluj cu un val de plecări în pensie. Șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, dar și adjuncții lui vor pleca în pensie până la finele lunii august. Biroul de presă al Poliției Cluj a precizat că pensionarea chestorului Grindean nu are legătură cu scandalul privind evadarea.

 

Cu toate acestea, nu este de neglijat faptul că până acum, în mandatul acestuia de doi ani ca șef al IPJ Cluj, au evadat în total 5 deținuți, lucru nemaiîntâlnit după Revoluție.

 

Chestorul Tudor Grindean va ieși la pensie din 31 august, având o pensie de circa 10.000 de lei. Polițiștii beneficiază de o lege specială care le permite să iasă la pensie mai repede, chiar și la 45 de ani, și cu pensii chiar mai mari decât lefurile avute.

Comentarii Facebook