Cum a ajuns tigroaica de la Sibiu material didactic pentru studentii din Cluj VEZI Galerie FOTO


Cadavrul tigroaicei Mihaela, impuscata la Sibiu in urma cu o luna, a fost adus la Cluj-Napoca si va servi drept material didactic pentru studentii de la Facultatea de Biologie.

Conferentiarul Ioan Coroiu, de la Facultatea de Biologie din cadrul UBB Cluj, a fost cel care s-a dus personal la Sibiu, dupa ce tigroaica de 16 ani a fost impuscata, si a reusit sa il convinga pe directorul Gradinii Zoologice sa ii cedeze cadavrul. "Am vorbit cu directorul gradinii si cu medicul veterinar si am cerut cadavrul ca sa il folosim ca material didactic. Au fost de acord si m-am dus repede pana acolo si l-am adus la Cluj. Acesta este un lucru foarte rar pentru ca, potrivit legii, animalele care traiesc in gradinile zoologice trebuie incinerate, iar din salbaticie nu avem cum sa obtinem un astfel de cadavru", a declarat pentru Stiri de Cluj Ioan Coroiu. 

 

Ce a spus vanatorul care a ucis tigrul evadat de la Gradina Zoologica din Sibiu VIDEO

 

Cadavrul a fost transat si a fost recoltat craniul, inima si blana. "Craniul a fost curatat deja, blana este la tabacit, iar inima tigroaicei a fost pusa intr-un borcan si a fost prezentata studentilor in timpul cursurilor", a mai spus conferentiarul Ioan Coroiu.

Inima animalului este una deosebit de puternica si ca tigrul ar fi putut trai fara probleme pana la varsta de 40 de ani, chiar in in captivitate, spun specialistii. "Inima tigrului este mare si puternica. A fost pusa intr-un borcan si va fi studiata. Este o inima impresionanta, care arata forta animalului. E la fel de mare ca si la bou sau cal. Am gasit un glonte care i-a sectionat jugulara si a ajuns aproape de inima. Asa a murit. Vanatorii au fost nevoiti sa impuste tigrul pentru ca fie nu si-au facut efect tranchilizantele pentru ca erau expirate, fie doza nu a fost buna", a completat conferentiarul Ioan Coroiu.

Scheletul tigrului va fi recompus, iar acum oasele sunt la curatat, urmand ca acesta sa fie expus la Facultatea de Biologie din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook