Cu mașina în Cluj fără permis. Polițiștii au prins mai mulți clujeni beți la volan și fără permis


Numărul persoanelor care conduc autoturisme pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere sau care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice pare să crească la nivelul județului Cluj. În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au oprit în trafic mai mulți șoferi fără permis și alfați sub influența băuturilor alcoolice.

În 20.09.2013, poliţişti rutieri din cadrul Postului de Poliţie Comunală Mărgău au depistat pe C. FLORIN de 30 ani, din comuna Negreni, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Mărgău, sat Răchiţele, având montate plăcuţe cu număr de înmatriculare expirate din data de 06.03.2013”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

Poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Huedin l-au depistat, duminică, pe K. CALMAN de 32 ani, în timp ce conducea pe strada Fildului din oraş Huedin un autovehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta este cercetat pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 85, alin 1, art 86, alin.1 şi art. 87, alin. 1din OUG 195/2002-republicată.

Tot duminică, polițiștii l-au prins pe M. IOAN de 41 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Apahida, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este acum cercetat pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

Un alt tânăr, V. RĂZVAN, în vârstă de 20 ani, din comuna Suatu, în timp ce conducea pe raza localității Suatu un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 85, alin.1, respectiv art. 86 alin.1 din OUG 195/2002-reublicată”, informează reprezentanții IPJ.

Comentarii Facebook