CTP Cluj și-a lansat un nou website. Vine cu funcții utile și informații despre liniile de transport în comun


Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că și-au lansat, din 1 iulie, un nou website, www.ctpcj.ro, realizat conform tendinţelor actuale din domeniu. Acesta îşi propune să îmbunătăţească experienţa utilizatorului on-line oferind o interfaţă simplă şi intuitivă, şi totodată un acces facil la informaţiile de interes.

Considerăm site-ul un canal important de comunicare cu beneficiarii serviciilor noastre de transport. Astfel, avem o prioritate din a pune mereu la dispoziţia cetăţenilor, informaţii prompte şi de actualitate.

Conţinutul prezentat pe site a fost complet reorganizat având în centrul său călătorul. Am identificat principalele interese ale călătorului pe site-ul Companiei (orare, ştiri, tarife etc.) şi ţinând cont şi de problemele cu care s-au confruntat utilizatorii în trecut, am încercat să le prezentăm într-un mod cât mai accesibil”, transmit reprezentanții CTP Cluj.

Noul site propune o structură diferită, dar mai uşor de parcurs. Călătorul clujean are la dispoziţie informaţii suplimetare detaliate despre liniile de transport, orarul acestora, traseele sub formă liniarizată precum şi hărţi asociate. Informaţia este structurată pe zone: metropolitan, urban şi chiar pe cartierele oraşului şi zone de interes.

De asemenea, site-ul este disponibil și în variantă de mobil, astfel încât călătorii îl pot accesa de pe orice dispozitiv doresc. De asemenea, aceștia pot consulta cu uşurintă de pe telefonul mobil orarul liniei care îî interesează, fără a fi nevoit să downloadeze de pe site fişiere excel sau pdf.

 

"Prin noul format al site-ului am incercat sa redam aceasta experienta utilizatorilor de platforme mobile,m site-ul prezentandu-se sub forma unei aplicatii pe diverse gadgeturi", mai spun reprezentanții CTP Cluj


CTP Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat cu Google în cadrul programului „Google Transit”. Această aplicaţie pune împreună informaţia actualizată despre liniile şi programele de transport cu puterea de procesare Google, iar pentru a obţine indicaţii de orientare pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun se poate începe căutarea atât din site cât şi din Google Maps.

Astfel, un călător aflat în trafic poate astfel, cu uşurintă să primească indicaţii de orientare pentru transportul public din locaţia curentă sau dorită spre orice destinaţie selectată, direct pe telefonul mobil.

O facilitate nouă a site-ului o constituie posibilitatea de abonare la Buletinul cu noutăţi. Utilizatorul se poate, de exemplu, abona la una sau mai multe linii şi va primi ulterior pe email notificări legate de modificările ce privesc linia respectivă: orarul, traseul liniei, precum şi alte informaţii de interes.

Reprezentanții CTP Cluj menționează că site-ul este disponibil și în limba engleză.

Comentarii Facebook