CTP Cluj începe să elibereze abonamentele gratuite pentru pensionari. Cine beneficiază de ele și de unde se pot ridica



Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că de zilele următoare se începe eliberarea abonamentelor gratuite pentru pensionari.

Persoanele de peste 70 de ani beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun indiferent de venit, în timp ce pensionarii cu vârsta de sub 70 de ani beneficiază de gratuitate pentru transportul în comun dacă au un venit mai mic de 1.300 lei pe lună.

”Ca urmare a HCL nr. 715/2007, completata prin prevederile HCL nr. 195/2009, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.300 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Floresti si Apahida. De aceeasi facilitate beneficiaza toti cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului)”, informează reprezentanții CTP Cluj.

De asemenea, aceleasi 2 acte normative mentioneaza ca toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.301 si 1.500 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele beneficiare ale L 118/1990 si L 189/2000 – stramutati, refugiati, deportati si detinuti politici - beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile in cadrul Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floresti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu si Ciurila).

Pentru a evita aglomeratia la chioscurile CTP Cluj-Napoca S.A. si pentru a avea o evidenta clara a tuturor persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi, CTP comunică persoanelor incadrate in categoriile mai sus mentionate ca eliberarea abonamentelor pentru anul 2017 se va desfasura in perioada 10.11.2016-15.01.2017, la urmatoarele puncte CTP Cluj-Napoca S.A.:


Cart. Marasti – SEDIU CTP – B-dul 21 Dec. 1918 nr.79A
– MARASTI – B-dul 21 Dec. 1918
– IRA – Str. A. Vlaicu
Cart. Gheorgheni – BISTRITEI – Str. N. Titulescu
– BAISOARA – Al. Baisoara
Cart. Zorilor – ZORILOR – Str. Observatorului
Cart. Manastur – MINERVA – Str. Primaverii
– CAMPULUI – Str. Cl. Manastur
– FABRICA DE BERE – Str. Cl. Manastur
Cart. Grigorescu – 1 DECEMBRIE 1918 – Str. Fantanele
– BUZAU – Str. Al. Vlahuta
Cart. D. Rotund, Iris – GARA – P-ta Garii
– CLUJANA – P-ta 1 Mai
Centru – P-ta M.VITEAZUL – P-ta M.Viteazul

Pensionarii si persoanele varstnice vor avea asupra lor urmatoarele documente:

 Buletin / carte de identitate – in original;
 Ultimul cupon de pensie;
 Ultimul abonament – se va preda;
 Fotografie recenta;
In plus, beneficiarii L118, L189 si OUG214 vor prezenta la biroul de abonamente:
 Decizia sau Hotararea de la Casa Judeteana de Pensii Cluj ;
 Doua copii dupa ultimul cupon de pensii.

Persoanele care in anul 2016 nu au beneficiat de abonament se vor prezenta la biroul de abonamente SEDIU CTP Cluj-Napoca S.A. – B-dul 21 Dec. nr. 79A, avand asupra lor si decizia de pensionare.

Comentarii Facebook