Csibi Barna, liderul gruparii Garda Secuiasca: Jandarmii ne-au luat steagurile cu Ungaria Mare si le-au aruncat la gunoi

 

Csibi Barna, liderul gruparii Garda Secuiasca, a declarat ca jandarmii clujeni au actionat abuziv, in momentul in care au intervenit in 1 Decembrie pentru a-l retine, pe strada Iuliu Maniu, alaturi de alti 7 extremisti maghiari.

"Am mers la Cluj pentru o comemorare, unde ne-am intalnit cu niste prieteni din Ungaria la un restaurant. Pe la ora 16.00, cand am iesit din restaurant, au venit mascatii si ne-au dus la Politia Cluj Napoca, unde toti am fost amendati. Eu pentru ca am organizat o manifestare ilegala", a declarat Csibi Barna, citat de Evz.ro.

Alaturi de liderul Garzii Secuiesti au mai fost retinuti alti 3 membri ai gruparii, dar si trei cetateni maghiari si unul slovac, toti din Garda Maghiara.

Csibi Barna a mai declarat ca steagurile cu steama Ungariei Mari, care au fost gasite de jandarmi in timpul actiunii au fost aruncate la gunoi.

"La aceasta perchezitie a participat si consulul maghiar de la Cluj Napoca. in masina erau steaguri care reprezentau o valoare materiale si o valoare morala pentru posesorii lor. Aceste steaguri au fost fotografiate de catre jandarmi, iar mai apoi au fost aruncate la gunoi. A fost o umilire a statului maghiar", a mai afirmat Csibi Barna.

 

Cei 8 extremisti maghiari au fost retinuti si dusi la Sectia 1 Politie, unde au fost si amendati cu 19.800 de lei.

Comentarii Facebook