Criza aduce boli si virusi! Institutul Inimii din Cluj-Napoca isi da afara femeile de serviciu pentru ca nu mai are bani sa le plateasca


Institutul Inimii din Cluj-Napoca nu mai poate plati firma care se ocupa de curatenia spitalului si va renunta la majoritatea femeilor de serviciu. Din 40 de angajati, de marti, vor ramane numai 10, iar la curatenie vor pune mana si infirmierele.

Firma Euromedic Clean SRL din Harghita care asigura de cativa ani serviciile de igiena la Institutul Inimii nu a mai fost platita din luna februarie si nu isi mai poate plati angajatii. "Am efectuat toate serviciile de igiena la Institut din banii nostri fara a mai primi nimic de la inceputul anului. Abia acum ni s-a decontat o factura pe care o avem din ianuarie. Asa nu mai putem sa continuam", a declarat directorul firmei, Victor Sraier.

Managerul firmei sustine ca in acest conditii vor mai fi patrati 10 din cei 40 de angajati pentru "a duce treaba mai departe si asa cu mai putini oameni care sa se ocupe de igiena in salile de operatie si in punctele principale din spital. Femeile de serviciu vor fi ajutate si de infirmiere care vor face si ele curatenie pentru ca numai cu 10 oameni situatia va fi jalnica", a mai spus Victor Sraier.

 

SE VA AJUNGE AICI CA LA SPITALUL CFR DIN BUCURESTI


Cele 30 de femei de serviciu vor fi disponibilizate de marti si vor intra in somaj, urmand sa existe posibilitatea sa revina la lucru, daca situatia financiara se va redresa.

"Nu credem nimic, daca acum nu au bani de ce vor avea peste cateva luni. Mai avem de primit bani inca. Salariul pe aprilie si mai si firma nu are de unde sa ne dea. Igiena in spital va fi precara se va ajunge aici ca la Spitalul CFR din Bucuresti, pentru ca sunt operatii pe inima si trebuie un mediu perfect igienic. Va fi mizerie", a declarat una dintre femeile care vor fi disponbilizate.

Directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu, nu a putut fi contactat pentru a aduce lamuriri in privinta situatiei financiare. Saptamana trecuta a afirmat, insa, ca spitalul nu a primit niciun ban de la inceputul anului si nu are fonduri nici pentru operatii.

Comentarii Facebook