Cristian Popa, redactorul șef demis de la TVR Cluj, a câștigat procesul cu instituția

 

Fostul redactorul șef al TVR Cluj, Cristian Popa, demis în urma restructurării instituției, a câștigat procesul cu televiziunea publică și trebuie repus în funcție, cu plata salariilor pe un an și jumătate.  

 

Încă nu am văzut sentința, dar am aflat că mi-a fost admisă solicitarea. 

 

Cei de la TVR au zis că toată lumea care nu se regăsește în noua organigramă trebuie să se prezinte la un proces de selecție. Eu eram în concediu medical la proba de interviu. M-am întors în 7 - 8 zile, în decembrie 2012, și avem timp să mă duc la interviu, dar mi s-a spus că voi putea participa la o nouă sesiune de selecție, care, însă, nu a mai avut loc niciodată.

 

În plus, mie mi-au dat zero la interviu și mi-au dat zero și la testul scris, pentru că pe foia de testare scria test pentru funcția de redactor știri, iar eu aveam postul de redactor șef. Mi-au spus că e același lucru, dar eu am refuzat să dau testul . 

 

După ce au fost publicate rezultatele la testari alm depus contestație, dar nu mi-au mai dat niciun răspuns”, a declarat Cristian Popa. 

 

Sentința Tribunalului Cluj poate fi atacată, nefiind definitivă. 

 

Cristian Popa ar trebui să încaseze de la televiziunea publică peste 90.000 de lei, salariu pe perioada în care a fost demis, și să fie repus în drepturi.

 

În 2010, Cristian Popa a obținut un salariu de la TVR Cluj de 61.000 de lei, conform declarației de avere. 

 

Directorul TVR Cluj, Romeo Couți, a declarat că procedurile de reorganizare au fost coordonate de TVR București și că avocații de acolo vor decide pașii care trebuie urmați. 

Comentarii Facebook