Cristian Anghel a fost reincarcerat la penitenciarul Gherla, dar are televizor in camera


Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost astazi reincarcerat la penitenciarul Gherla. Fostul edil va sta 21 de zile la carantina, conform procedurilor de la inchisoarea clujeana.

Cristian Anghel isi imparte celula cu alti doi detinuti incarcerati recent. Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Dan Donciu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca fostul primar are televizor in celula, dar nu mai mare de 54 de centimetri, radio sau cd-player sau calculator, dar si alte facilitati de care se bucura detinutii.

"Primarul va sta in carantina o perioada asa cum este procedura, dupa care va putea iesi in curte si va putea socializa cu ceilalti detinuti. Asa este regula si trebuie sa respectam procedurile sanitare pentru a nu izbucni o epidemie sau alte boli", a mai spus Dan Donciu.

Dupa ce expira perioada de carantina, primarul Cristina Anghel ar putea fi incadrat regimului semideschis, deoarece pedeapsa lui este de sub cinci ani.

Dan Donciu a mai spus ca fostul primar din Baia Mare va avea dreptul sa se deplaseze singur prin penitenciar, sa iasa la munca, sa participe la cursuri educative si de consiliere psihologica.

 

Cristian Anghel a fost condamnat de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj la doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu. Anchetatorii DNA au declarat ca fostul edil a fost de acord cu achizitionarea unui imobil in valoare de aproape 500 de mii de euro, in conditiile in care cladirea valora de trei ori mai putin.  

Comentarii Facebook