Corul studentesc AMiCUS a organizat un maraton al colindelor in saptamana dinaintea Craciunului Cluj


Studentii de la mai multe asociatii studentesti din Cluj-Napoca, coordonati de Asociatia AMiCUS, au participat in ultimele zile la un veritabil maraton al colindelor cu scopul stragerii de fonduri pentru copii cu bolnavi.

In cadrul  campaniei "Daruieste Speranta", luni, 19 decembrie, la Teatrul National 156 de studenti din toata tara au incantat publicul cu un inedit concert de colinde, scopul acestui veritabil regal muzical a fost acela de a sensibiliza publicul si opinia publica sa sustina Asociatia  pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, asociatie care ingrijeste peste 40 de tineri care sufera de insuficienta renala cronica.

Generozitatea clujenilor prezenti la concert s-a masurat in donatiile stranse in suma de 14000 de lei bani destinati tinerilor cu probleme renale.

In dimineata concertului, 15 tineri proveniti de la Facultatea de Bussines, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Farmacie, AMiCUS si Consortiul Organizatiilor Studentesti au inceput si campania de donare de sange "Daruieste Viata", pentru copiii si tinerii care sufera de diferite forme de cancer ingrijiti de sectiile de oncopediatrie din cadrul Institutului de Oncologie si Clinica Pediatrie II.

Campania  de donare se va incheia la sfarsitul lunii februarie.

Din bonurile primite onorific in urma donarii de sange, grupul de studenti colindatori AMICUS au cumparat cadouri pentru copiii suferinzi de cancer.

Periplul tinerilor a continuat cu Clinica Fresenius Cluj, unde saloanele bolnavilor cu insuficienta renala cronica s-au umplut de acordurile armonioase, care au rememorat Vestea Buna a Nasterii Domnului.

Maratonul muzical s-a incheiat vineri seara in Piata Unirii, unde clujenii adunati ad-hoc au apreciat atmosfera de sarbatoare creata de tinerii interpreti.

Comentarii Facebook