Copil mușcat de câini la Cluj. Medic: Avea 30 de mușcături. Prognostic este destul de rezervat

 

Un copil de 8 ani a fost sfâșiat de patru câini din curtea unei societăți comerciale. 

 

Copilul ar fi pătruns în curte pentru a recupera o minge, când a fost atacat de animalele care asigurau paza perimetrului.  

 

Directorul medical al Spitalului de Copii Cluj, Călin Lazăr, a explicat că lucrurile sunt câte se poate de grave. ”Când a fost adus la noi prezenta plăgi multiple de muşcătură de câine pe aproape toată suprafaţa corpului, prezenta şoc hemoragic şi şoc traumatic. A fost dus direct în sala de operaţie, s-a început toaletarea şi închiderea plăgilor sângerânde, a fost transfuzat, intervenţia durând 6 ore. La ora actuală, pacientul este la secţia Terapie Intesnsivă, intubat, ventilat mecanic, se va începe seroterapie pentru rabie şi tetanos. Va fi monitorizat. Va mai fi nevoie de transfuzii şi antibiotice şi intervenţii, perioada grea acum începe. Prognostic este destul de rezervat, va rămâne internat cel puţin o lună sau două, este un pacient critic”, a spus Lazăr.

 

Joi seara a fost adus la spitalul nostru cu o ambulanţă de la Turda un băieţel de 8 ani, conştient, care prezenta muşcături multiple de câine, între 20 şi 30, pe toată suprafaţa corpului, şi pe faţă, trei cu smulgere de muşchi la nivelul axilei stângi, pectoral stâng şi partea dorsală stângă. A intrat imediat în operaţie, au fost efectuate suturi, deocamdată este în stare critică. A fost o operaţie masivă pentru oprirea hemoragiilor, intervenţia a durat circa 6 ore şi a fost efectuată de o echipă întreagă şi de 2 chirurgi plasticieni. Băieţelul este intubat, ventilat, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, pentru că pot să apară complicaţii”, a spus Lazăr.

 

CLUJ: Copil de 8 ani, sfâșiat de câini de pază. Poliția a deschis un dosar penal

Comentarii Facebook