EXCLUSIV: Baietelul de cinci ani care a murit la Bazinul Olimpic din Cluj a decedat din cauza inecului, potrivit raportului IML

 

Institutul de Medicina Legala Cluj a inaintat Politiei raportul medico-legal. Potrivit acestuia, cauza mortii lui Alexandru Seles a fost inecul. Baietelul a murit inecat la bazinul olimpic din Cluj in 12 noiembrie 2009, cand se afla la un curs de inot. Cursul a inceput la ora 18,00.

 

In bazin erau opt copii la cursul de inot al instructorului Vasile Pop. Acesta a sustinut ca baietelul stia sa inoate, dar parintii micutului au spus ca nici vorba de asa ceva. La un moment dat copiii l-au strigat pe instructor si i-au spus ca Alex pluteste la suprafata apei. Primul in apa se pare, insa, ca a sarit fiul instructorului , Andrei Pop, instructor la randul lui, care era si el in sala.

 

La ora 19,00, medicii de la SMURD l-au gasit pe Alexandru Seles in stop cardio-respirator.

 

Au incercat toate manevrele de resuscitare timp de o ora si jumatate, iar apoi cand au primit un raspuns slab al inimii si l-au transportat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Din pacate, in aceeasi seara le 22,30, micutul a murit.

 

Instructorul Vasile Pop si filul acestuia au declarat ca baietelul acesta s-a inecat cu propria voma. Parintii baietelului au sustinut, insa, tot timpul ca Alexandru Seles nu era bolnav si ca s-a inecat in bazin. Acum raportul medico-legal confirma acest lucru si arata ca baietelul s-a inecat in bazin si nu din cauza sufocraii cu un bol alimentar.

 

"Baietelul s-a inecat in bazin cu apa. Aceasta este concluzia raportului IML. Noi am inaintat dosarul celor de la politie, iar de aici incolo ei se ocupa de caz", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, prof Radu Vieru, IML Cluj.

 

Politia urmeaza sa intocmeasca un referat care va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca. Raspunderea va plana cel mai probabil asupra instructorului Vasile Pop.

 


Foto : Adevarul

 

 

 

Comentarii Facebook