Copiii și tinerii cu probleme renale, duși la Mare în tabăra ”Zâmbet de Copil”

 

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie ”Claudia Safta” organizează tabăra la mare ”Zâmbet de Copil”, pentru 56 de copii și tineri cu probleme renale. 

 

Proiectul este susținut de Primăria municipiului Cluj-Napoca și Clinica Stomatologică Q Smile. Tabăra are loc în perioada 20 - 30 august 2015 și este deicată memoriei Deliei Grădinaru (foto), care s-a stins din viață în urma insuficienței renale cronice. Cei 56 de copii şi tineri care vor merge în tabără provin din 15 centre de dializă de pe teritoriul României. 

 

Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Claudia Safta au trecut în acest an prin momente dramatice. Pe lângă suferința constantă produsă de boala cronică de care suferă, aceștia au fost profund afectați  și de moartea Deliei Grădinaru, o tânără care s-a stins după mulți ani de suferință și care a reprezentat un model de rezistență și demnitate pentru tot grupul de copii și tineri afectați de boală. 

 

Din acest motiv, vacanța primită cadou cu sprijinul  unor oameni sufletiști ca Emil Boc sau Anna Horvath, alături de consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, înseamnă pentru acești suferinzi „o gură de oxigen” și o ocazie importantă de vindecare a depresiei de care suferă din cauza unei vieți măcinate de boală.

 

Acești copii bolnavi se vor bucura 10 zile  de un tratament special ca  rezultat al  combinaţiei dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne  unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. 

 

Acest proiect unic la nivel național implică un efort de organizare extrem de mare şi  necesită  un suport  financiar major.

 

Cadoul  extraordinar pentru acești tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale a fost completat și de implicarea deosebită a unor oameni de afaceri  generoși ca: Arpad Paszkany, Lucia Morariu, Claudia Corega, Susan Daniel, Liviu Vidrean, Ovidiu Țărmure, Silviu Ganea, Daniel Metz, Daniel Dumitraș, Suciu Marceluș, Voicu Oprean, gest de solidaritate și empatie demn de tot respectul şi aprecierea”, a explicat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei. 

 

Acest proiect are un caracter extraordinar, unic, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară. 

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 43.000 de lei pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri până la suma de 110.000 lei fiind acoperită din campaniile umanitare: Maratonului Internațional Arobs, extraordinara cursă de 215 Km a lui Tiberiu Ușeriu, „Zumbathonul Caritabil”, desfășurat în cadrul „Cluj Never Sleeps” și a competiției caritabile „Swimathon 2015”, organizată de Fundația Comunitară Cluj și din alte donații de la persoane fizice sau juridice.

 

Tabăra la mare pentru acești suferinzi nu ar fi putut avea loc fără sprijinul unor companii ca: Marty Restaurants, Arobs Transilvania Software, Eximtur, EBS Romania, Coratim, Clinica Stomatologică Q Smile, Cantabria Construct, Fresenius Medical Care, Fileomera SRL. 

 

Emanuel Ungureanu a anunțat că, în memoria Deliei Grădinaru, asociația pe care o conduce îi va purta numele.

Comentarii Facebook