Copiii din Ghirolt, un sat uitat de lume din judetul Cluj, au primit calculatoare din partea Iulius Mall - FOTO si VIDEO


Copiii din Ghirolt, un sat uitat de lume, au primit 3 calculatoare din partea Iulius Mall, in cadrul campaniei "1 like = 1 Leu = 1 Zambet". Micutii au zambit, s-au bucurat si l-ai primit pe Mos Craciun mai repede.

Scoala si gradinita din satul Ghirolt, comuna Alunis, functioneaza intr-o singura cladire cu trei camere, in care invata carte 34 de copii. Desi studierea calculatorului este inclusa in organigrama scolara, micutii nici nu visau sa poate folosi aceasta "unealta" comuna in scolile de la oras.

"Numai eu am calculator si mai este o fata care astazi nu e la scoala. In rest, nimeni nu are asa ceva acasa. O sa ii invat eu cum sa faca si unde sunt jocurile", a povestit Alin, un pusti de 9 ani, care invata in clasa a treia la scoala din Ghirolt.

Prin campania "1 like = 1 Leu = 1 Zambet", initiata de Iulius Mall pe Facebook, s-a reusit cumpararea a trei calculatoare care astazi au fost donate scolii. Copiii au mai primit dulciuri si cate o jucarie. Bucuria a fost mare atat in randul pustilor de la gradinita, cat a celor de la scoala.

Pe cei mari i-am gasit la ora de matematica, asa ca darurile aduse de cei de la Iulius Mall au fost cu atat mai apreciate, pentru ca au scapat de lectie. Micutii au lasat de-o parte creioanele si pixurile si au inceput sa desfaca masinutele si papusile, iar mai apoi s-au adunat in jurul calculatoarelor. Au fost atrasi de jocuri, asa cum era de asteptat, dar invatatoarea a promis ca vor invata mult mai multe.

"Fara acest ajutor nu puteam sa cumparam calculatoare, cu toate ca avem mare nevoie. Sunt copii care invata acum aici, dar unii vor merge mai departe la scoala la oras si diferenta dintre copii nu trebuie sa fie atat de mare", a spus invatatoarea de la scoala din Ghirolt, care a facut demersuri pentru a primi computere, dar fara niciun rezultat.

Oficialii Iulius Mall si-au vazut proiectul implinit cu ajutorul retelei de socializare Facebook. 4.802 clujeni au dat Like la pagina centrului comercial si astfel s-au strans banii pentru aceasta donatie.

"Pentru ca invataceii sa beneficieze de trei sisteme complete, Iulius Mall a decis suplimentarea donatiei, astfel incat valoarea computerelor si componentelor IT depaseste 7.000 lei. Acestei sume i se adauga un alt sprijin financiar, constand in jucarii colective, individuale si dulciuri oferite micutilor din Ghirolt", a declarat Gabriela Dobos, PR Assistant Iulus Mall.

Copiii din Ghirolt au avut o zi fericita, printre putinele, pentru ca satul nu este printre cele mai instarite din judet, dupa cum a declarat si primarul Mihai Vas, prezent la eveniment.

 

Galerie FOTO completa pe pagina Stiri de Cluj, de pe Facebook!

Comentarii Facebook