Controversă privind cauza MORȚII elevului de la Bathory

 

Legiștii clujeni au făcut autopsia în cazul elevului de 10 ani care a murit în curtea liceului ”Istvan Bathory”, precizând că moartea ar fi fost cauzată de ”hiperplazie de timus”.

 

Directorul IML Cluj, doctorul Costel Siserman, a precizat că moartea elevului se putea produce oricând instantaneu. ”Nu a fost vorba despre un atac cerebral sau infarct. A fost o hiperplazie de timus. Timusul este o glandă activă în vremea copilăriei şi care se atrofiază cu timpul. A făcut presiune pe inimă şi de aici au suvernit problemele care au dus la moartea copilului”, a precizat legistul Siserman. Citește AICI detalii.

 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea, a prezentat aceeași teorie: Daniel B., elev în clasa a lV, a decedat din cauza ”hiperplaziei de timus”.

 

Timusul este organul limfoid primar aflat în spatele sternului, care a apăsat pe trahee în acest caz. 

 

Diagnosticul este contestat de alți medici legiști. ”În cazul de faţă, timusul copilului cântărea aproximativ 120 de grame. Putem aprecia că era uşor mărit. La o asemenea dimensiune, timusul apăsa pe trahee şi putea produce dificultăţi de respiraţie. Dacă era aşa, copilul trebuia să aibă dificultăţi de respiraţie şi în ultimele săptămâni, ori din fişa medicală nu s-a evidenţiat nimic. Revenind, dacă timusul ar fi apăsat pe inimă, atunci acesta ar fi trebuit să aibă dimensiuni impresionante, greutate fiind de peste un kilogram. În aceste cazuri avem de a face, în general, cu tumori, ceea ce nu a fost în cazul de faţă”, a spus un medic legist care a vrut să își păstreze aninimatul.

 

Conform acestei ipoteze, cauza decesului nu a fost încă stabilită, existând în literatura de specialitate cazuri de moarte subită în rândul copiilor, care nu pot fi justificate.

Comentarii Facebook