Contraexpertiza ADN, refuzata in cazul jafului de la Banca Transilvania

 

Procurorii au respins testarile cu poligraful solicitate de cei doi suspecti in cazul jafului de la Banca Transilvania, iar astazi au anuntat ca refuza si contraexpertiza ADN. Anchetatorii sustin ca acest lucru nu ar fi util in cauza.

 

Procurorii clujeni au cerut prelungirea mandatului de arestare a celor doi tineri, pe motiv ca reprezinta pericol public. Mihai Giurgea, avocatul celor doi, a declarat, insa, ca probele prezentate de Parchet nu sunt concludente si sunt contrazise de inregistrarile video din timpul jafului de la Banca Transilvania, din cartierul clujean Manastur.

 

Anchetatorii sustin ca Bogdan Baciu si Andrei Hosu trebuie sa ramana in arest si nu sunt de acord sa fie realizata o contraexpertiza la probele ADN prelevate imediat dupa producerea jafului.

 

Procurorii au anuntat imediat dupa ce i-au retinut pe cei doi ca arestarea a fost facuta pe baza probelor ADN recoltate de la locul jafului, probe care ii incrimineaza direct pe cei doi.

 

Cei doi sunt acuzati ca in 13 februarie 2009 au intrat, mascati, in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si au furat 70 de mii de euro. Cei doi tineri au sustinut si astazi ca sunt nevinovati si ca erau in alta parte in momentul producerii atacului.

 

Comentarii Facebook