Contractul cu Bechtel se încheie. Alte 5 companii vor să construiască Autostrada Transilvania


Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a declarat, joi, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerţ Româno-Britanică, că va fi reziliat contractul cu compania americană Bechtel privind construirea Autostrăzii Transilvania la începutul săptămânii viitoare, tot atunci urmând să fie anunţată şi suma pe care o mai are de achitat statul către constructor.

"Luni se încheie cu totul", a spus Şova.

Ministrul a precizat că singura posibilitate de a continua proiectul este pateneriatul public privat sau concesiunea. Șova a mai spus că deja a discutat cu 4-5 companii de cosntrucții interesate să participe la acest proiect, iar după încheierea contractului cu Bechtel va fi realizat un nou studiu de trafic, pentru a ilustra situația pe traseu.

"Avem cinci părţi din autostradă neterminate. Trebuie să le licităm şi să le construim în acelaşi timp, pentru că nimeni nu va fi interesat doar de o singură parte. Asta va fi o mare problemă, să construim în acelaşi timp cele cinci părţi", a mai spus ministrul, informează realitatea.net.

Din totalul de 415 km pe care îi cuprinde proiectul autostrazii, cu termen de finalizare inițial până în 2011, prelugit apoi cu un an, compania americană a dus la finalizare doar 52 de km.

Comentarii Facebook