Consiliul Judetean Cluj, obligat de instanta sa angajeze un director concediat de Ministerul Agriculturii

Consiliul Judetean Cluj este obligat, printr-o sentinta a Curtii de Apel, sa il reangajeze pe fostul director al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, schimbat din functie de Ministerul Agriculturii in aprilie 2009.

 

Ioan Merca a fost numit in functia de director executiv al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola in martie 2006, dupa promovarea concursului organizat pentru ocuparea postului. In aprilie 2009, Ministerul Agriculturii a decis insa inlocuirea lui din functie.

 

Ioan Merca a atacat in instanta decizia, iar Curtea de Apel a decis reintegrarea acestuia in functia detinuta anterior. Sentinta nu a fost pusa in aplicare, iar in 2009, prin Hotarare de Guvern, Oficiile de Consultanta Agricola au fost reorganizate in Camere Agricole aflate in subordinea Consiliilor Judetene.

 

In urma unui alt proces deschis de reclamant, Curtea de Apel Cluj a decis in 14 februarie ca presedintele Consiliului Judetean si Consiliul Judetean sunt obligati sa il repuna in functie pe Ioan Merca.

 

Potrivit unui proiect inclus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Judetean, se propune reangajarea lui Ioan Merca pe postul de director executiv al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola pe perioada 24 aprilie 2009-16 februarie 2010, dar si numirea lui in functia de director executiv al Camerei Agricole incepand cu data de 17 februarie 2010, post detinut pana acum de Mircea Crisan.

Comentarii Facebook