Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Vass, a scos din bugetul statului 1 milion Euro pentru un angiograf, dupa ce propriul copil nu a putut fi tratat

Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Vass, si-a dus copilul sa il trateze la spitalul Marie Curie din Bucuresti. Acolo a aflat, insa, ca nu exista angiograf, aparat care investigheaza si corecteaza defectele cardiace ale copiilor. Andreea Vass a dat un telefon la ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si aparatul a ajuns in spital in saptamana Craciunului. Pana in 30 decembrie angiograful  va fi instalat.

 

Situatia a fost  relatata de ziarul Gandul.  "Un miracol de Craciun? Sau un obicei al locului numit Romania, unde doar interventia unor demnitari importanti deblocheaza lucrurile? Poate ca, în final, nici nu mai conteaza, devreme ce rezultatul este "unul bun", dupa cum spun reprezentanţii spitalului, care spera acum sa salveze vietile a mii de copii", scrie Gandul.


Singura problema care se pune este cum de pana in momentul in care consilierul premierului nu a ajuns acolo cu propriul copil nu s-a putut achizitiona angiograful, din motive financiare (costuri de 1 milion de euro), iar apoi cu un telefon s-a rezolvat.

 

"Deci, se poate"

 

Andreea Vass a ajuns la spitalul Marie Curie cu propriul copil pentru a-l trata. A auzit de proiectul iniţiat de asociaţia "Inima copiilor" - sectia de cardiochirurgie - şi a decis sa se implice pentru a contribui la salvarea vieţilor a sute de copii.

 

Intr-o discutie cu ministrul, consilierul premierului a obţinut deblocarea sumei de 1 milion de euro, bani  necesari achiziţionarii unui angiograf performant, dupa au relatat reprezentanţii spitalului pentru Gandul. "Ne-am straduit sa facem din ministerul Sanatatii un partener. Şi se pare ca deocamdata am reuşit", a declarat  Alex Popa de la "Inima Copiilor". "Andreea Vass a intervenit pentru a contribui la ceva bun, iar ministerul a cooperat in acest sens. Noi vedem lucrurile in genul: 'Deci, se poate'", a mai spus Popa.

 

Foto : Mediafax

 

Comentarii Facebook