Consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi, face afaceri cu statul in valoare de 50 de milioane de euro


Consilierul local PDL, din Turda, Gabriel Silagyi a castigat in ultimele sase luni contracte cu statul in valoare de 50 de milioane de euro pentru construirea unor patinoare din plastic in valoare de 150 de mii de euro fiecare.

Firma MBS Group a construit si bazine de inot si drumuri publice in toata tara. Pana in urma cu cativa ani, firma avea un singur contract in valoare de cateva milioane de euro pentru construirea unui bazin de inot in Oradea, dar in ultimele sase luni consilierul local din partidul condus de Emil Boc pare ca a dat lovitura.

A castigat lucrarile pentru construirea bazinului de inot de la Otopeni si a patinoarului de la Brasov. Consilierul local Gabriel Silagyi are mai multe contracte in Oradea, unde a pus pe picioare centrul de informare turistica, oraselul copiilor si se ocupa si de construirea gradinii zoologice.

Dezvaluirile au fost facute publice de jurnalistul Catalin Tolontan care sustine ca "este vorba de contracte de 40 mil euro, la care se adauga si bazinele de la Otopeni si de patinoarul de la Brasov, care au fost incredintate fara licitatie. Vorbim de niste licitatii foarte ciudate in cazul patinoarelor (...) care au fost castigate in 5 din 6 cazuri de o firma controlata de Gabriel Silagyi".

Consilierul local din Turda, Gabriel Silagyi, a declarat ca firmele sale se ocupau in 2003 cu amenajarile interioare si tamplarie PVC. "Nu vad nici o legatura cu functia mea si faptul ca am participat la licitatii de achizitii publice", a declarat Silagyi.

Majoritatea contractelor, in valoare de 50 de milioane de euro, au fist castigate de firma MBS Group in timpul mandatului Sorinei Placinta, la Ministerul Tineretului de Sportului.

Fostul ministru a declarat la Realitatea TV ca "este o decizie pe care mi-o asum, pe care am luat-o cu cei din minister, si cei din cluburile de sport". Sorina Placinta a declarat ca a vrut sa ofere "anumitor localitatii un mic centru, un bun in plus, pentru a avea copii un loc de divertisment si sa aiba unde sa faca sport".

Comentarii Facebook